Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Στο συρτάρι 173 έργα για διάφορoυς δήμους, αν και είχαν αποπληρωθεί για αυτά 9 εκατ. ευρώ

Στα συρτάρια των  υπαλλήλων που τις είχαν «χρεωθεί» διαπιστώθηκε ότι παράμεναν από το 2009 οι μελέτες για 173 έργα της ειδικής γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την τοπική αυτοδιοίκηση, ύστερα από έρευνα που ζήτησε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. 

Τα έργα αυτά είχαν παρέμειναν στα συρτάρια παρά το γεγονός ότι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Θησέας και παρά το γεγονός ότι είχε ήδη αποπληρωθεί για αυτές το ποσό των 9 εκατ. ευρώ ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση πληρωμών για τα εν λόγω έργα που ανέρχεται στα δύο εκατ. ευρώ.

Από τις 173 μελέτες μόνο οι δύο προχώρησαν σε έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Ο κ. Μιχελάκης ζήτησε από τους αρμοδίους γραπτή αναφορά στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους καθυστέρησε η προώθηση των συγκεκριμένων έργων, ενώ ζητά να αναφερθούν και οι λόγοι για τους οποίους δεν υπήρξε ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννης Γραμματίδης, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Finance Αλέξανδρος Πουλαρίκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...