Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Καταλήψεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ στους δήμους

Κρίσιμη γενική συνέλευση σε εξέλιξη για την έκταση των κινητοποιήσεων - Άγνωστο τι θα γίνει με την αποκομιδή των σκουπιδιών

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων προχώρησαν από τις 7 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Εργαζόμενοι κατέλαβαν και το δημαρχείο Νίκαιας - Ρέντη. Στη σύντομη γενική συνέλευση που είχαν αποφασίστηκε 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σε καταλήψεις των κτιρίων των δήμων Αθηναίων έχουν προχωρήσει και στους Δήμους Ελληνικού και Άγιου Δημητρίου.

Την ίδια ώρα σχεδόν, έγινε κατάληψη και στο δημαρχείο Ηλιούπολης – Αργυρούπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η γενική συνέλευση στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων, με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της αποχής από την αποκομιδή απορριμμάτων.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε από χθες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών, με αφορμή και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αθηνών, Βασίλης Πολυμερόπουλος τόνισε ότι την Πέμπτη, όπου και θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι δημοτικό συμβουλίο θα υπάρξει παρέμβαση απο πλευράς εγαζομένων προς τον δήμαρχο της Αθήνας ΓιώργοΚαμίνη, προκειμένου ο ίδιος να δεσμευτεί για την αποτροπή των απολύσεων.

Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...