Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΣΝΑ: Σκληρή απάντηση σε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ

Απάντηση σε καταγγελία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, έδωσε Ο ΕΣΔΝΑ.


Η ανακοίνωση ΕΣΔΝΑ:

"Μετά τις αποκαλύψεις του ΕΔΣΝΑ, ότι μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ χρησιμοποιούσε για ιδιωτική του χρήση τζιπ εργολάβου που εκτελεί έργα στον ΧΥΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη με ανοικτές επιστολές και ανακοινώσεις σε μια προφανή, αλλά μάταιη προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.


Με τη νέα ανοικτή επιστολή που εξέδωσε σήμερα, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να θολώσει τα νερά και να εξομοιώσει τα οχήματα που έχουν παραχωρηθεί νομίμως στον πρώην ΕΣΔΚΝΑ και νυν ΕΔΣΝΑ από την κατασκευή μεγάλων έργων στον ΧΥΤΑ, με το όχημα που χρησιμοποιούσε για χρόνια και αποκλειστικά για ιδιωτική του χρήση κορυφαίο στέλεχός της.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Επισημαίνουμε και πάλι ότι όλα τα οχήματα που έχουν παραχωρηθεί στον πρώην ΕΣΔΚΝΑ και νυν ΕΔΣΝΑ από ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους, είτε του Συνδέσμου, είτε της πρώην κρατικής Περιφέρειας, στους οποίους έχουν δοθεί για υπηρεσιακές ανάγκες με υπηρεσιακά έγγραφα και αποφάσεις.

Κανένας Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη Αττικής δεν χρησιμοποιεί όχημα εργολάβου. Οι υπάλληλοι που χρησιμοποιούν τα οχήματα δεν είναι μέλη κανενός «κονκλάβιο» όπως κατά φαντασίαν και προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων, επικαλείται στις ανακοινώσεις της η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Όσοι υπάλληλοι για διάφορους λόγους δεν έχουν πλέον υπηρεσιακή σχέση με τον ΕΔΣΝΑ (π.χ. έχουν τεθεί σε αργία), τα έχουν επιστρέψει.

Μετά από όλα αυτά, η ΠΟΕ ΟΤΑ οφείλει μια μεγάλη συγγνώμη στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ για τα κατά συρροή ψεύδη που εμπεριέχει στις ανακοινώσεις της.

Κυρίως, όμως, οφείλει να απολογηθεί στους εργαζομένους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης που εκπροσωπεί, για την ανάρμοστη συμπεριφορά υψηλόβαθμων στελεχών της που τη στιγματίζουν απροκάλυπτα και για τον λόγο αυτό ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη".

Η ΠΟΕ ΟΤΑ

Με ανοιχτή επιστολή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Γιάννη Σγουρό και του θέτει τα ακόλουθα ζητήματα:

"Για άλλη μια φορά, με τα γνωστά επικοινωνιακά σας παιχνίδια προσπαθείτε να αποφύγετε να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας θέσαμε με την 1η  Ανοιχτή Επιστολή μας (αριθμ. πρωτ.: 1163/6-11-2013).
Επανέρχεστε στην απάντησή σας για το «τζιπ» του συνδικαλιστή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι για λόγους ευθιξίας υπέβαλλε την παραίτησή του.
Βέβαια στην απάντησή σας ξεχνάτε να μας απαντήσετε και για τους οκτώ (8) «δικαιούχους», συνεργάτες και μέλη της παρέας σας που κάνουν χρήση οχήματος της ίδιας ιδιωτικής εταιρείας. Πετάτε κ. Σγουρέ τη μπάλα στην εξέδρα, αλλά σας καθιστούμε σαφές ότι το ζήτημα θα το φθάσουμε μέχρις τέλους. Θα σας ρωτάμε για κάθε ένα αυτοκίνητο ξεχωριστά, ώσπου που θα πάει, θα μάθουμε κάποτε την αλήθεια… όσο και αν την αποφεύγετε.

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχα και Πρόεδρε του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., γνωρίστε μας ο υπάλληλος του Συνδέσμου Ζ.Γ. του κλάδου Τ.Ε. Διοικητικού-Λογιστικού που είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Λογιστηρίου και Ελέγχου που εδρεύει και το αντικείμενο της εργασίας του είναι στην οδό Άντερσεν 8, βάσει ποιας απόφασης και συμβατικής υποχρέωσης του έχει παραχωρηθεί το αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας (ΙΡΕ-2714) μάρκας SUZUKI.

Προβλέπει η συμβατική υποχρέωση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και του εργολάβου ο πιο πάνω υπάλληλος να το χρησιμοποιεί και για τις προσωπικές και οικογενειακές μετακινήσεις του από και προς το Περιστέρι και όχι μόνο. Πόσο θα πληρώσει ο πολίτης της Αττικής αυτές τις παραχωρήσεις και διευκολύνσεις προς το συγκεκριμένο υπάλληλο, όπως και σε άλλους συνεργάτες σας και μέλη του «κονκλαβίου» του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. που αποφασίζουν να «δέσουν» τους κατοίκους της πρωτεύουσας με συμβάσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ζ.Γ. εκτός από υπάλληλος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Άλλωστε για αυτό είναι τόσο «μαχητικός» στις διεκδικήσεις του απέναντι στην εργοδοσία!!! Γιατί αλλιώς διεκδικείς όταν η εργοδοσία σου παραχωρεί τζιπ για τις μετακινήσεις σου και αλλιώς όταν τις πληρώνεις μόνος σου.
Και μια σοβαρή επισήμανση αν και το ξέρετε και μάλιστα πολύ καλά ότι στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ούτε τα στόματα θα μας κλείσετε ούτε θα μας τα… μπουκώσετε!!!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...