Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής περιφερειαρχών και δημάρχων της Ε.Ε.

Περισσότεροι από 800 δήμαρχοι και περιφερειάρχες από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έρθουν στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα για να παραστούν στη σύνοδο κορυφής των περιφερειών και των πόλεων της ΕΕ, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.


Η διοργάνωση και η επικοινωνιακή κάλυψη της συνόδου των πόλεων και των περιφερειών της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου του 2014, εξετάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τύπου. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής τον Τιελ Λορεντιέλ, διευθυντή Επικοινωνιών της Επιτροπής των Περιφερειών.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το πρώτο debate των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Οι επόμενες ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ευρώπης συνολικά και είναι αρκετά ενδεικτικό το γεγονός ότι το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει εδώ στην Ελλάδα. Ακόμη πιο σημαντικό είναι και η ημερίδα που θα προηγηθεί και θα παρουσιαστεί στους ευρωπαίους πολίτες το τι σημαίνει σε τοπικό επίπεδο η ανάπτυξη και η ανάκαμψη. Ιδιαίτερα για εμάς εδώ στην Ελλάδα αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα. Είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της διαδρομής προς τις ευρωεκλογές και θα φιλοξενήσουμε αυτές τις δράσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα δώσουμε την εικόνα σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...