Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η ΚΕΔΕ

Αναζητούν πόρους οι δήμαρχοι


Αίτημα συνάντησης προς τον πρωθυπουργό, διατύπωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα συζήτησης τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), όπου οι δήμοι καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Η ΚΕΔΕ ζητάει «γενναία αύξηση» της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ), αλλά και αύξηση των πόρων που αποδίδονται από το Πράσινο Ταμείο στους δήμους, από το 2,5% που είναι σήμερα στο 10%.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, οι μειώσεις στους ΚΑΠ έφθασαν το 2013 το 58% συγκριτικά με το 2009 και ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται επιπλέον μειώσεις που φθάνουν στο 53% συγκριτικά με το 2013, ενώ η ΣΑΤΑ, έχει μειωθεί από 1.107 εκατ. ευρώ το 2009 σε 140 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού 2014.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Οι δήμαρχοι επισημαίνουν ότι οι δήμοι αδυνατούν πλέον να καλύψουν στοιχειώδεις λειτουργικές τους δαπάνες, να συμπληρώσουν την τεχνική υποδομή των πόλεων (συντήρηση δρόμων, κοινόχρηστων χώρων, δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης), να καλύψουν τις κοινωνικές υπηρεσίες, να φροντίσουν τα σχολεία της περιοχής τους, καθώς και τις έκτακτες ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας.

Newsroom enet, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και ΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...