Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μιχελάκης: Με δύο ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επιμένει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση, ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Αυτό επιβεβαίωσαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης σε χθεσινή του συνέντευξη, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος, σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη για θέματα αυτοδιοίκησης στη Λάρισα.

Ο Γ. Μιχελάκης, μιλώντας στο "Βήμα Fm", ανέφερε ότι η πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αφορά δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια, ένα στο οποίο θα ψηφίζεται ο δήμαρχος και ένα ενιαίο που θα περιλαμβάνει τους δημοτικούς συμβούλους με αλφαβητική σειρά. Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε επίσης για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που έχει ασκήσει στο θέμα. "Αυτοί που βιάστηκαν να το καταδικάσουν και να το καταγγείλουν -και μιλάω για τον ΣΥΡΙΖΑ- δεν το έχουν δει καν" είπε, υποστηρίζοντας ότι η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "γι' αυτό το σύστημα είναι τουλάχιστον υποκριτική".

Από την πλευρά του, ο Λ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι οι προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο θα έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο ίδιος σχολίασε, πάντως, ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μία συνολικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Στο μεταξύ, τη σύσταση στο υπουργείο Εσωτερικών Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα διαχειρίζεται κεντρικά το ζήτημα των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, προανήγγειλε στη χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Γ. Μιχελάκης. Με αφορμή δε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του φορέα διαχείρισης στην Αττική ΕΔΣΝΑ και την απειλή παραίτησης των μελών της Εκτελεστικής του Επιτροπής, ανέφερε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το ζήτημα ένταξης του ΕΔΣΝΑ στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να τύχει των ευνοϊκών ρυθμίσεων περί ληξιπρόθεσμων οφειλών.

avgi.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...