Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σύγκρουση εργαζομένων με δημάρχους στη Θεσσαλονίκη

Κατάληψη του βήματος του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη από εργαζόμενους, με ανταλλαγή βαρύτατων εκφράσεων. «Θα μας βρίσκετε κάθε μέρα μπροστά σας», απείλησε τους δημάρχους ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης


του Τάσου Τασιούλα / http://voria.gr

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται το συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το βήμα του συνεδρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ σημειώθηκε ανταλλαγή βαρύτατων εκφράσεων ανάμεσα σε εργαζόμενους και τον πρόεδρο του συνεδρίου, Σίμο Δανιηλίδη.

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους σχολικούς φύλακες, ζήτησε επάνοδο όλων των εργαζομένων που διώχθηκαν από την Αυτοδιοίκηση άμεσα, ενώ χαρακτήρισε τους δημάρχους κατώτερους των περιστάσεων, καθώς δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την απώλεια του 30% των εργαζομένων τους. «Από αύριο με δική σας απόφαση να επαναπροσλάβετε όλους τους σχολικούς φύλακες ενάντια κι απέναντι στην κυβέρνηση, την τρόικα και όποιον άλλο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ακόμη κι αν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραιτηθείτε σύσσωμοι. Δε μένει άλλος δρόμος. Θα μας βρίσκετε κάθε μέρα μπροστά σας κι εσείς και η τρόικα και η κυβέρνηση», είπε απευθυνόμενος στους δημάρχους.

Ο κ. Ασκούνης στη σύντομη ομιλία του προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Μάλιστα, είπε ότι εξετάζονται δυο προτάσεις: να απασχοληθούν οι σχολικοί φύλακες σε συγκεκριμένη υπηρεσία νοσοκομείων και να αναγνωριστούν για κάποιους πλασματικά χρόνια ώστε να συνταξιοδδοτηθούν.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Δανιηλίδη, ο οποίος επίσης αποδοκιμάστηκε και μετά κατέλαβε το βήμα σχολικός φύλακας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση, ώστε να ηρεμήσουν όλοι. Ωστόσο, η ένταση συνεχίστηκε και στη διάρκεια της διακοπής.

Λίγο πριν τις 3 μμ οι σχολικοί φύλακες αποχώρησαν από το συνέδριο.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε ότι με όσα έγιναν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης σκέφτηκε σοβαρά να παραιτηθεί. «Με σταμάτησε το γεγονός ότι πρέπει να παλέψω για τη βελτίωση των πραγμάτων», ανέφερε ο ίδιος.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότ το μνημόνιο έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής. «Απορώ πως ο κόσμος δεν έχει βγει στους δρόμους», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...