Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Παναττική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Σχολικών Φυλάκων την Τρίτη 26 Νοεμβρίου

Διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά, κινητοποιούνται αύριο Τρίτη οι σχολικοί φύλακες. Για το θέμα αυτό, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει:


"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει την πραγματοποίηση  Παναττικής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των Σχολικών Φυλάκων, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ.Σοφίας 15-Αθήνα), την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, στις 9.30 το πρωί.  


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη της συγκέντρωσης μετά από σχετική εισήγηση της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και την στάση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη ότι, ένα μικρό ποσοστό των Σχολικών Φυλάκων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Εμμένει δηλαδή η κυβέρνηση στις απολύσεις των Σχολικών Φυλάκων τη  στιγμή που τα σχολεία έχουν μείνει απροστάτευτα, η ασφάλεια των μαθητών τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο και οι γονείς κάτω από τις συνθήκες αυτές αναγκάζονται να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη για να προσλάβουν μόνοι τους κάποιους από τους απολυμένους Σχολικούς Φύλακες ή ιδιωτική ασφάλεια.

Κι αυτό, όταν είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει πώς οι μαθητές θα είναι ασφαλείς και η Δημόσια περιουσία προστατευμένη.

Οι Σχολικοί Φύλακες απορρίπτουν τις πρόσκαιρες λύσεις μέσω προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., την πλήρη παραχώρηση μιας ακόμη αρμοδιότητας των Δήμων με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα στους ιδιώτες εργολάβους και σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., όπως θέλουν κυβέρνηση και τρόικα.
Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν  τον αγώνα τους και να αντισταθούν συντονισμένα, ενωτικά και μαζικά στην πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας Σχολικός Φύλακας στην απόλυση και στην ανεργία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...