Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Το οξύ οικονομικό πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν ΚΕΔΚΕ-ΥΠΟΙΚ


Την ανησυχητικά κακή οικονομική κατάσταση των δήμων συζήτησαν σε συνάντησή τους ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικ.Κακλαμάνης. Συμφώνησαν να συσταθεί μεικτή επιτροπή από την ΚΕΔΚΕ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να εξεταστούν τα κρίσιμα θέματα μείωσης των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Σε ό,τι αφορά δε, τις πρόσφατες καταγγελίες του Λ.Ρακιντζή για κακοδιαχείριση στους Δήμους ο κ. Κακλαμάνης τον κάλεσε να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία ειδάλλως οι δήμοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, στον υπουργό τέθηκαν τα θέματα της μείωσης των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ΣΑΤΑ, καθώς και η ένταξη του προγράμματος «Θησέας» στο ΕΣΠΑ. 

Αποφασίστηκε να συσταθεί μια μεικτή επιτροπή από την ΚΕΔΚΕ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν τα δύο πρώτα θέματα, ενώ για το τρίτο ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη. 

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, οι δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο εάν θα καταβληθούν οι μισθοί του Αυγούστου από πολλούς δήμους. 

Ερωτηθείς για τις αναφορές περί κακοδιαχείρισης στους δήμους που περιείχε η χθεσινή έκθεση του γενικού διευθυντή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τον κ. Ρακιντζή να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία, ειδάλλως οι δήμοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...