Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΑΡΤΑ:Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την κοινότητα Κομμένου για τον Καλλικράτη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την κοινότητα Κομμένου για την ενσωμάτωσή της στον Δήμο Ν. Σκουφά με το νόμο «Καλλικράτης». Όπως αποφάσισε το Κοινοτικό Συμβούλιο, μετά από δημόσια συνεδρίαση, θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα και εάν συμφωνήσουν τα 2/3 του εκλογικού σώματος, η διαμαρτυρία για τη συνένωση του Κομμένου με τους Δήμους Πέτα, Αράχθου και Κομποτίου, θα συνεχισθεί με αποχή από τις εκλογές. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κομμένου αναφέρονται τα εξής:«Άτυπο δημοψήφισμα διεξάγεται από την Κυριακή 11 Ιουλίου στο Κομμένο, σύμφωνα με απόφαση της έκτακτης δημόσιας συνεδρίασης που πραγματοποίησε το Κοινοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία του χωριού.Μετά τις άκαρπες προσπάθειες της Μαρτυρικής Κοινότητας για τους όρους και τις προϋποθέσεις ενσωμάτωσής της στο Δήμο Ν. Σκουφά, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», πολλοί κάτοικοι εξέφρασαν τη διάθεση να συνεχιστεί η διαμαρτυρία. Έτσι το Κ.Σ. στην ειδική δημόσια συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε:
Α] Η συνέχεια της διαμαρτυρίας να γίνει με αποχή από την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου, για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών. Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουν σ’ αυτό τα 2/3, τουλάχιστον, του εκλογικού σώματος της Κοινότητας.
Β] Τη διοργάνωση άτυπου δημοψηφίσματος με τη μορφή συλλογής υπογραφών από όλους όσους συμφωνούν στην αποχή ως μορφή αντίδρασης.
Γ] Για τη συλλογή των υπογραφών υπεύθυνο είναι το Κ.Σ., μέλη του οποίου, καθημερινά το πρωί 11:00 με 14:00 και το απόγευμα 19:00 με 22:00, θα βρίσκονται στην αίθουσα του Κ.Ε.Π. για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.
Δ] Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...