Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Μάχη παρασκηνίου για το γαλάζιο χρίσμα

Με τα «γαλάζια αντάρτικα» να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο σε πολλούς δήμους, η Ρηγίλλης επιχειρεί να κλείσει σιγά σιγά το παζλ του καταλόγου με τα πρόσωπα που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές- το πρώτο κρίσιμο πολιτικό τεστ του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά. Στη συντριπτική πλειονότητα των δήμων, ειδικά στην Αττική, αναδεικνύεται η προβληματική διαχείριση των στελεχών που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Στο παρασκήνιο διεξάγεται έντονος διαγκωνισμός για το χρίσμα, ενώ η ανακοίνωση ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων λαμβάνει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Στη ΝΔ εξακολουθούν να αναζητούν υποψηφίους σε μια σειρά κρίσιμες περιοχές, ενώ παράλληλα αυτή την περίοδο διενεργούνται και δημοσκοπήσεις για τον βαθμό αποδοχής πιθανών υποψηφιοτήτων. Σε αυτό το κλίμα σήμερα ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κ. Γκιουλέκας ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τον δήμο, ενώ μεγαλώνει ο «πονοκέφαλος» της ηγεσίας για το ποιος πρέπει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ποιος θα υποστηριχθεί για τον Δήμο Πειραιά.

Ειδικά για την περιφέρεια Αττικής, υπάρχει δυστοκία αφού δεν υπάρχει κορυφαίο στέλεχος πρόθυμο να εμπλακεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Ως εκ τούτου θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι δεν ενδιαφέρονται οι κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος , Ευ. Μεϊμαράκης και ο κ. Κ. Χατζηδάκης ο οποίος είπε χθες «δεν μου έχει γίνει κάποια συζήτηση», ενώ περισσότερες πιθανότητες έχει να λάβει το χρίσμα αυτοδιοικητικός παράγοντας με πολυετή παρουσία, όπως π.χ. ο απερχόμενος νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λ. Κουρής. Τα προβλήματα σε όλη την επικράτεια είναι πολλά, αφού υπάρχει υπερπροσφορά υποψηφίων και ενδεικτικά σε δήμους της Αττικής καταγράφεται η εξής εικόνα: Στη Γλυφάδα ερίζουν ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης και η κυρία Αλεξάνδρα Πάλλη, ενώ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο κ. Στ. Λανδράκης και επιμένει ο δήμαρχος κ. Ι. Θεοδωρόπουλος. Στην Αγία Παρασκευή απειλούν με αντάρτικο οι κκ. Μ. Χάρχαρος, Β. Ζορμπάς , το πρώην μέλος της ΚΕ κ. Ν. Κωστόπουλος (γιος του πρώην βουλευτή κ. Δ. Κωστόπουλου ) που έχει ήδη έτοιμο και συνδυασμό, ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ εσχάτως ακούστηκε το όνομα και του εμπόρου κ. Κ. Τόττη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...