Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

«Καύσωνας» για τις δημοτικές εκλογές στην Πελοπόννησο...

“Καύσωνας” στα δημοτικά πράγματα καθώς πολλαπλασιάζονται οι κινήσεις των ενδιαφερομένων, διαδικασία η οποία αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα καθώς η Νότια Πελοπόννησος λόγω των διακοπών κατακλύζεται από ετεροδημότες.

Παράλληλα στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τη συγκρότηση συνδυασμών, μια υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη για “φιλόδοξες” κινήσεις καθώς χρειάζονται εκατοντάδες υποψήφιοι σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στην Καλαμάτα το ΠΑΣΟΚ έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο και δεν φαίνεται να διαθέτει σχέδιο για το τι μέλλει γενέσθαι. Μια κίνηση προς την πλευρά του Βασ. Κοσμόπουλου που ξεκίνησε με δημόσια δήλωση του Διον. Αλευρά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να καρποφορεί. Αντιθέτως στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας έχει αρχίσει να μορφοποιείται η κίνηση του Νίκου Φωτέα ο οποίος ζήτησε να γίνει ψηφοφορία των μελών για την επιλογή υποψηφίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζει ψηφοδέλτιο, ενώ η υπεροπτική δήλωση του δημάρχου Παν. Νίκα οδηγεί σε πόλωση την κατάσταση.

Φωτιές άναψε στη Νέα Δημοκρατία η υποψηφιότητα του αντινομάρχη Σωτ. Παναγιωτόπουλου στο Δήμο Οιχαλίας. Σε αυτόν διεκδικούν το χρίσμα ή επιθυμούν να μην δοθεί σε κανέναν, η δήμαρχος Μελιγαλά Ελ. Αλειφέρη και ένας παράγοντας του φιλελεύθερου χώρου, ο Φιλ. Μπάμης, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση αυτή.

Αναταραχή υπάρχει στην Τριφυλία στο χώρο της ΝΔ και γίνεται ευρεία σύσκεψη στελεχών στους
Γαργαλιάνους προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα άμβλυνσης των αντιθέσεων και κοινά αποδεκτής υποψηφιότητας.

Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Γ. Χρονόπουλος, ο οποίος με δημόσια δήλωση ξεκαθάρισε ότι θα κατέλθει ως ανεξάρτητος, ενώ έντονα δραστηριοποιείται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ο Τάσος Τσορώνης.

Στη Μεσσήνη το ΠΑΣΟΚ έχει φθάσει σε αδιέξοδο καθώς και οι 4 ενδιαφερόμενοι επιμένουν (Ηλ. Κουτσοδημητρόπουλος, Ν. Τζώρτζης, Θ. Αβιζιώτης, Ηλ. Πετρόπουλος).

Στην Τρίπολη η εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημ. Παυλή και την έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ το οποίο τον “έβγαλε” εκτός διαδικασιών.Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε συναντήσεις με ενδιαφερόμενους για υποψηφιότητα στους Δήμους Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας. Για το νέο
Δήμο Τρίπολης συγκροτήθηκε η “Μαντινειακή Συμπολιτεία” που έκανε την πρώτη της εμφάνιση
σε συγκέντρωση όπου παρουσιάστηκε η διακήρυξη. Ο σημερινός δήμαρχος Αλ.Κοτσιάνης, μιλώντας στην “Ελευθερἰα” δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του στο τέλος Αυγούστου.

Μεγάλη μάχη γίνεται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Γορτυνίας, προσφάτως μάλιστα έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων. Καινούργιο πρόσωπο στην υπόθεση ο Παρ. Παρασκευόπουλος με μακρά θητεία στην πολιτική και το συνδικαλισμό, αρχικά με τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, Συνασπισμός) και στη συνέχεια με το ΠΑΣΟΚ. Με δήλωση στην “Ε”, την πρόθεσή του να διεκδικήσει την εκλογή στο Δήμο Γορτυνίας, εξέφρασε ο δήμαρχος Λαγκαδίων Στάθης Κούλης.

Ο Δημ. Τσιγκούνης με δήλωση στην εφημερίδα μας, έκανε γνωστό πως θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ενώ από την ίδια περιοχή αναποφάσιστος εμφανίστηκε σε ανάλογη δήλωση ο δήμαρχος Τυρού Αν. Καρδαράς.

Σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από όλους το ΚΚΕ, ανακοίνωσε τους υποψήφιους στους 5 δήμους της Αρκαδίας

Στη Σπάρτη ο Σπ. Μοιράγιας με δηλώσεις του στην “Ε” τάχθηκε υπέρ μιας ενωτικής λύσης για το νέο δήμο, ενώ η Παρέμβαση  Πολιτών σε συνέντευξη Τύπου (ρεπορτάζ σελ. 17) έκανε γνωστό ότι θα κάνει ανακοινώσεις το Σεπτέμβριο για το θέμα της υποψηφιότητας που θα στηρίξει. Τον Αύγουστο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το νέο Δήμο Σπάρτης, δήλωσε στην “Ε” ο δήμαρχος Μυστρά Δ. Αποστολάκος. Αναποφάσιστος δήλωσε από την πλευρά του για τον ίδιο δήμο, ο δήμαρχος Θεραπνών Γιάν. Ράλλης.

Η Ανθή Μπαλιτσάρη με δηλώσεις της στη χθεσινή “Ελευθεροτυπία” ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια
για το Δήμο Ανατολικής Μάνης, επικεφαλής πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου.  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...