Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Δήμο Φιλιατών ο Κώστας Κωτσαντής

«Έχουμε τη δύναμη, έχουμε το δίκιο, μπορούμε με τον αγώνα μας να τους αλλάξουμε τα σχέδια. Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν. Και αυτό θα γίνει όταν ο λαός συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία, στους δήμους, αναπτυχθεί ο αγώνας που πρέπει να κάνει ο λαός για να γίνει κύριος του πλούτου που παράγει, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ».

Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Κωτσαντής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με την “Λαική Συσπείρωση” κατά την σημερινή περιοδεία του με τους εργαζόμενους στο δήμο Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας. Παραβρέθηκαν και ο Γιάννης Παπαθεοδώρου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και ο Λαέρτης Ρέγγας υποψήφιος δήμαρχος Φιλιατών.
Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις εις βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που διατηρούν επιπλέον την εργασιακή και πολιτική ομηρία των εργαζομένων ήταν το κυρίαρχο ζήτημα που αναδείχθηκε. Πάνω από το 50% περίπου των εργαζομένων στον παραπάνω δήμο απασχολείται με 4ώρη εργασία Όπως αναφέρθηκε 23 εργαζόμενοι δουλεύουν για 300 ευρώ το μηνά σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης λεηλατεί ακόμη παραπέρα τα πενιχρά λαικά εισοδήματα. Την εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα επιδεινώνει επιπλέον η αντιδραστική μεταρρύθμιση Καλλικράτης που δίνει πράσινο φως για απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Την κυρίαρχη αυτή αντιλαική πολιτική που οι εκπρόσωποι της αναλαμβάνουν να την υλοποιήσουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που εκχωρούνται επιπλέον σε δήμους και περιφέρειες ο Κώστας Κωτσαντής κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν πολιτικά, αξιοποιώντας σε αυτή την κατεύθυνση και την ψήφο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...