Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νικολόπουλος:«Η μάχη αρχίζει»


«Η μάχη αρχίζει και ο στόχος είναι να κινητοποιήσουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας στο συνδυασμό του Γ. Παπαναστασίου ώστε το μήνυμα της ελπίδας στην Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει μέγεθος και ουσιαστικό νόημα» . 
Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη συνάντηση βουλευτών και πρώην βουλευτών με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Παπαναστασίου, το πρωί της Τετάρτης.
Ο κ. Νικολόπουλος, πρόσθεσε ακόμα: «Οφείλουμε να συσπειρώσουμε γύρω από ένα νέο πολιτικό τις μέγιστες δυνάμεις της κοινωνίας. Που θα αποτελέσουν το πρόπλασμα ενός μεγάλου, πλειοψηφικού κοινωνικού συνασπισμού. Που θα είναι ελπίδα και προοπτική για όλους εμάς που διαλέξαμε να ζούμε δυτικά! Μέχρι τώρα μιλούσαμε για ελπίδα και δίναμε ελπίδα, τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα: Με μπροστάρη τον Γ. Παπαναστασίου, να αρχίσουμε καθαρά να γινόμαστε εμείς οι ίδιοι, η ελπίδα. Ο καθένας μας και η καθεμιά μας. Βρεθήκαμε σήμερα όλοι μαζί οι νυν και οι πρώην βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας να φανούμε χρήσιμοι πέρα από τον θεσμικό μας ρόλο. Στο νέο ταξίδι θέλουμε να συναντήσουμε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς και αξιοθαύμαστους πολίτες, που κουβαλάνε στις πλάτες τους την κοινωνία βοηθώντας την να κάνει βήματα μπροστά. Οι συνειδητά ενεργοί πολίτες λειτουργούν σαν τους δικούς μας πυλώνες, στις πλάτες των οποίων στηρίζεται όλο το οικοδόμημα. Σε μία περίοδο κρίσης όπως η παρούσα, προτεραιότητά μας είναι να μην τους αφήσουμε να καταρρεύσουν. Κάτι τέτοιο εξασφαλίζεται μόνο με πράξεις. Η νέα αρχή για την Αυτοδιοίκηση συμπίπτει με μια κρισιμότατη χρονιά, όπως φαίνεται ότι θα είναι το 2011 για τη χώρα, κατά την οποία θα τρέξουν κρίσιμα ζητήματα για την οικονομία και την ανάπτυξη, όπως είναι ο αναπτυξιακός νόμος και το ΕΣΠΑ, στα οποία δήμοι και περιφέρειες καλούνται να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο»

Και κατέληξε επισημαίνοντας: «Οι πολίτες με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή θα ανάψουν πράσινο στην επιβολή και άλλων εξοντωτικών μέτρων από το ΠΑΣΟΚ στα μεσαία και φτωχά εισοδήματα ή θα πατήσουν φρένο στην πράσινη πολιτική της αναλγησίας και της μιζέριας, στέλνοντας σήμα στη Νέα Δημοκρατία να επιταχύνει την προετοιμασία της, για να οδηγήσει την Ελλάδα αξιόπιστα στη μετα-ΔΝΤ εποχή. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στην κοινωνία. Με αυτές τις δυνάμεις συνομιλώ. Σε αυτές απευθύνομαι. Και αυτές οι δυνάμεις, αποκτούν ολοένα και περισσότερο πλειοψηφικό χαρακτήρα. Η αντιπαράθεση για εμένα ήταν πάντοτε πολιτική, χωρίς καμία άλλη φόρτιση. Η συζήτηση, λοιπόν και η αναμέτρηση θα γίνουν με πολιτικούς όρους. Και σε αυτό θα επιμείνω.

Οι δικοί μου φίλοι θα ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι απέναντί μου, αν ξαφνικά άλλαζα τη στάση που κρατώ για δεκαετίες. Όλοι βάλουν κατά δικαίων και αδίκων ενώ η αγωνία για το αύριο παραλύει τους πολίτες. Η πολύπλευρη κρίση της οικονομίας, της πολιτικής, των αξιών καταρρίπτει όλα τα δεδομένα. Ακόμη και τώρα ελάχιστοι πολιτικοί έχουν το κουράγιο να πουν τα πράγματα με το όνομα τους. Συγκεκριμένα και μεθοδικά πρέπει να προχωρήσουμε για να πετύχουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...