Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πανηπειρωτική σύσκεψη μελών της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα Γιάννενα πανηπειρωτική σύσκεψη μελών της παράταξης για τις Περιφερειακές εκλογές, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου
 
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία μίας οργανωτικής δομής αποκεντρωμένης και η λειτουργία συντονιστικών οργάνων σε κάθε νομό, συζητήθηκε και εμπλουτίστηκε το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξης και έγινε μια πρώτη εκτεταμένη συζήτηση για το ψηφοδέλτιο. 
 
Στα τέλη της εβδομάδας θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο νομό Άρτας με την παρουσία του Γιάννη Παπαδημητρίου. 
 
Η επιλογή μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων για τον τίτλο της παράταξης θα γίνει μετά από συζήτηση σε κάθε νομό.Με αφορμή την έναρξη της εβδομάδας ανάδειξης δημόσιων συγκοινωνιών (16-22 Σεπτεμβρίου), η σύσκεψη επισημαίνει την τραγική εικόνα της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας στον συγκεκριμένο τομέα, αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής των κυβερνήσεων του δικομματισμού υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. 
 
Είναι ενδεικτική η μακροχρόνια αδιαφορία για την άφιξη του σιδηροδρόμου στην Ήπειρο, οι ψευδείς και ανακόλουθες υποσχέσεις των διαδοχικών πρωθυπουργών και οι συγκεκριμένες κατασκευαστικές επιλογές υπέρ των οδικών μεταφορών, όπως η κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου αλλά και της Εγνατίας χωρίς πρόβλεψη για σιδηροδρομική σύνδεση. Γενικά στην Ελλάδα, που αναλογικά με τον πληθυσμό της διαθέτει ένα πολύ μικρό δίκτυο σιδηροδρόμων, μόνο 2.500 χλμ., το σχέδιο εξόντωσης του ΟΣΕ προβλέπει λειτουργικό περιορισμό στο 1/3 του και καταργήσεις πολλών δρομολογίων. 
 
Η παράταξή μας θα θέσει το τραίνο, ένα μέσο σταθερής τροχιάς δημόσιο, ασφαλές και οικολογικό, ως μία από τις βασικές της διεκδικήσεις για ένα διαφορετικό μέλλον της Ηπείρου. Αντίστοιχα μέτρα υπέρ των δημόσιων συγκοινωνιών θα πρέπει να ληφθούν και στο εσωτερικό των πόλεων. Ταυτόχρονα κλιμακώνεται η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των μεγάλων συγκοινωνιακών υποδομών όπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συμπαράσταση σε όσουκατηγορούνται για το ΞΕΝΙΑ

Η σύσκεψη εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πολίτες των Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων και ενεργά μέλη της παράταξης, που δικάζονται σήμερα για τη διαδήλωση του Ιουνίου του 2005 στο ΞΕΝΙΑ. 
 
Η ειρηνική διαμαρτυρία των πολιτών εναντίον της καταστροφής της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης και της εντατικής τσιμεντοποίησης ενός μεγάλου αδόμητου χώρου πρασίνου αντιμετωπίστηκε με ένα πρωτοφανές κύμα καταστολής, με την επέμβαση των ΜΑΤ και συλλήψεις. Επέμβαση, που προκλήθηκε από την ψευδή, προκατασκευασμένη μήνυση της ιδιωτικής εταιρίας, στην οποία είχε παραχωρήσει το Ξενία η Δημοτική Αρχή των Ιωαννίνων. 
 
Αποκορύφωμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας ήταν η σύλληψη του σημερινού επικεφαλής της Περιφερειακής μας Κίνησης Δικηγόρου Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε κληθεί από πολίτες ώστε να ασκήσει τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, όπως έκρινε ήδη με απαλλακτικό βούλευμα το Εφετείο Ιωαννίνων, αλλά συνελήφθη και αυτός παράνομα ! 
 
Η Πανηπειρωτική σύσκεψη ζητάει το σταμάτημα της 5χρονης ταλαιπωρίας των πολιτών, επισημαίνοντας ότι η Αντεισαγγελέας Εφετών έχει κρίνει νομικά αβάσιμη την κατηγορία. Πέρα όμως από την δικαστική πλευρά, η εισβολή της εταιρίας «Αριάδνη» στην καθημερινή ζωή των Ιωαννίνων με τη συνενοχή της Δημοτικής Αρχής, η τελική καταστροφή του Ξενία, και οι πολλές πολεοδομικές παραβάσεις και η αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών, που συνόδεψαν την κατασκευή του Grand Sarai, αναδεικνύουν το κύριο ζήτημα : την ανάπτυξη ισχυρών κινημάτων πολιτών, που θα αποτρέψουν την εμπορευματοποίηση και καταστροφή της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...