Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεσπάθωσε κατά Γκιουλέκα ο Σ. Καπετανόπουλος


Των Χρήστου Τσαλικίδη, Χρύσας Κυριακού
Ποιος είδε τον Σωτήρη Καπετανόπουλο και δεν… φοβήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη, μετά την απόφαση του Κώστα Γκιουλέκα να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του. Ο απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, άστραψε και βρόντηξε, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο με τον οποίο του φέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αυτό που δεν μπορεί να συγχωρέσει ο κ. Καπετανόπουλος είναι ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, επειδή θεωρείται «αρνητική προίκα» της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου.
«Δεν μπορείς σε κάποιον που ξέρεις την πορεία του να φέρεσαι έτσι, δεν μπορεί να απαξιώνει την παρουσία μου» είπε φανερά ενοχλημένος, προσθέτοντας πως εκείνος δεν χτύπησε καμία πόρτα. «Αυτός χτύπησε το τηλέφωνο μου τον Αύγουστο και μου ζήτησε να γίνω το δεξί του χέρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αναρωτήθηκε:
«Πώς είναι δυνατόν ένας υποψήφιος δήμαρχος που δηλώνει ανεξάρτητος, να παραπέμπει στον πρόεδρο του κόμματος για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου;»
«Αχάριστος ο Γκιουλέκας»
Ο κ. Καπετανόπουλος κατηγόρησε τον Κώστα Γκιουλέκα για «αγνωμοσύνη» και «αχαριστία» και επανέλαβε πολλές φορές ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν… μαθητής του. «Αν η αγνωμοσύνη και η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα θα μου μιλούσε πίσω από άλλης μορφής φραγής» σημείωσε. Μάλιστα τον κάλεσε να του ζητήσει «συγνώμη» για τον τρόπο που του φέρθηκε. Υπό αυτές τις συνθήκες, πρόσθεσε, αδυνατεί να στηρίξει την υποψηφιότητα του «γαλάζιου» βουλευτή και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» σε όλους τους άλλους υποψήφιους δημάρχους.
Η απάντηση Γκιουλέκα
Απαντώντας στα λεγόμενα Καπετανόπουλου, ο Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε πως «η πολιτική διαδρομή και η προσφορά καθενός είναι γνωστή και σεβαστή. Η οποιαδήποτε, όμως, πορεία δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με σκαιό και ανάρμοστο τρόπο, στρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Για την “Ομάδα Δημιουργίας” η ανταπόκριση στην απαίτηση της κοινωνίας για ανανέωση είναι απολύτως αδιαπραγμάτευτη».
Κανένα πρόβλημα με Σαμαρά
Αντίθετα με τα αισθήματα που τρέφει για τον κ. Γκιουλέκα, ο κ. Καπετανόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως υποστήριξε οι δυο τους συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο και έμεινε «απόλυτα ικανοποιημένος»  από τις απαντήσεις που πήρε αλλά και από τη στάση που κράτησε ο αρχηγός της ΝΔ προς το πρόσωπο του. Αποκάλυψε μάλιστα ότι στις 8 Σεπτεμβρίου έστειλε επιστολή στον κ. Σαμαρά με την οποία αναφερόταν στους λάθος χειρισμούς του «εκλεκτού» της Ρηγίλλης. «Η δημοσιοποίηση της επιστολή μπορεί να μου κοστίσει πολιτικά, να έχει συνέπειες για μένα» σχολίασε ο απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Έκλεισε κύκλος 24 χρόνων
Φανερά συγκινημένος έκανε και έναν σύντομο απολογισμό της πορείας του στα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης. Μιας πορείας που ξεκίνησε το 1987 ως δημοτικός σύμβουλος και από το 1989 μέχρι σήμερα ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Με την ευκαιρία ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς που τον εμπιστεύτηκαν σε αυτήν τη διαδρομή των 24 χρόνων και επισήμανε ότι ουδέποτε εγκατέλειψε τις αρχές και τις αξίες του και ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργεί εντυπώσεις εις βάρος του.

100922_4_f2_gioulekasΝεα ονόματα με Γκιουλέκα Τα νέα ονόματα που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκας. Ο «εκλεκτός» της ΝΔ, πριν την παρουσίαση των προσώπων του ψηφοδελτίου του τόνισε πως «πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές αλλαγές, που σημαίνει υπευθυνότητα και δεν είναι απλά  παιχνίδια εντυπώσεων». Όπως υπογράμμισε για τον ίδιο η αλλαγή δεν αρχίζει και τελειώνει με την εναλλαγή πολιτικών δυνάμεων στο δημαρχείο ούτε μόνο με την αλλαγή των προσώπων.
Μάλιστα, όπως επεσήμανε, πρωταγωνιστής στη δική του αντίληψη είναι ο Θεσσαλονικιός και δήλωσε έτοιμος να αναδείξει το νέο πρόσωπο της πόλης. Σύμφωνα με τον ίδιο το στοίχημα για την «Ομάδα Δημιουργίας» είναι να φτιάξει μηχανισμό παραγωγής λύσεων για την πόλη. Ενώ αναφερόμενος στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, που συμμετέχουν και στην ομάδα της Αναγέννησης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, είπε χαρακτηριστικά: «Τιμούμε όσους πρόσφεραν στην πόλη και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Οι υποψήφιοι Με την παράταξη «Ομάδα δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», θα είναι υποψήφιοι οι εξής:
Ατρείδης Δημήτρης, συνδικαλιστής

Αηδονόπουλος Χάρης , αντιδήμαρχος
Αντιβαλίδης Παναγιώτης,  πολιτικός μηχανικός
Ασπασίδης Γιώργος, δικηγόρος, γιος του Θεόδωρου Ασπασίδη
Βασίλης Γάκης, αντιδήμαρχος
Γερμανός Ανδρέας, φιλόλογος- δημοσιογράφος
Γιαταγάνα Χρυσούλα, δημοτική σύμβουλος
Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, πρόεδρος Πολυτέκνων ν. Θεσσαλονίκης
Θεοδωρίδης Παναγιώτης, τοπογράφος
Καζαντζίδης Κώστας, αντιδήμαρχος
Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, αντιδήμαρχος
Καστανάκης Εμμανουήλ, ηλεκτρολόγος μηχανικός
Κουλουτμπάνης Θάνος, συνδικαλιστής
Κολοβού Λίτσα, δημοτική σύμβουλος
Κωσταντούλας Δούκας, συνδικαλιστης
Λιάπη-Καρασαββίδου Δέσποινα, δημοτική σύμβουλος
Μακραντωνάκης Νίκος, δημοτικός σύμβουλος
Μάνθος Αναστάσιος, πρώην πρύτανης ΑΠΘ
Μεϊμαρίδου Λουκρητία, δημοτική σύμβουλος
Μιχαηλίδου Βασιλική, επικοινωνιολόγος
Μπομπότης Κωνσταντίνος, αντιστράτηγος
Ουρμπάεθ Ροζάριο, δικηγόρος
Παπαμαυρούδης Κωνσταντίνος, επιχειρηματίας
Πέσσαχ Ηλίας, γιατρός
Σαββαΐδης Παρασκευάς, καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ
Σακελλαρίδου Ευγενία, αρχιτέκτονας μηχανικός
Παπουτσόγλου Αντώνης, μέλος συλλόγου Παραπληγικών Β. Ελλάδος
Σερδάρη Πηνελόπη, πρόεδρος της Όπερας Θεσσαλονίκης
Σιδερόπουλος Κωνσταντίνος, ηθοποιός
Σουρνόπουλος Αθανάσιος, επιχειρηματίας
Στεφανακάκη Δήμητρα, γεωπόνος, αρχιτέκτων τοπίου
Μαρίνος Τριανταφυλλίδης, φοιτητής
Τοσουνίδης Θεόδωρος, δημοσιογραφος
Στιβελεκίδης Παντελής, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Τριανδρίας
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...