Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ:«Χωρίς εκπλήξεις το 2011 για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης»

«Το 2011 δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης. Αυτά είναι αποτυπωμένα στον προϋπολογισμό του έτους, που πιστεύουμε ότι θα εκτελεστεί με μεγάλη συνέπεια».

Τα παραπάνω τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, μιλώντας στη διημερίδα του υπουργείου, της ΚΕΔΚΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επιμόρφωση των νεοεκλεγμένων δημάρχων και περιφερειαρχών της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σχετικά με ζητήματα του «Καλλικράτη».

Ο κ. Ντόλιος σημείωσε ότι η αυτοδιοίκηση θα περάσει δύσκολα, όχι όμως τόσο δύσκολα, όσο τα υπουργεία και τα νοσοκομεία και πρόσθεσε ότι αν δεν γινόταν η διοικητική μεταρρύθμιση οι δήμοι θα περνούσαν δύσκολες μέρες.

Με αφορμή τη μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη», επισήμανε ότι μέχρι τις 31.12.2010 θα πρέπει να εκδοθούν από τις αυτοδιοικήσεις δεκάδες κανονιστικών πράξεων. Παράλληλα είπε ότι τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα ψηφιστούν έως το τέλος του μήνα. 

Ζήτησε, εξάλλου, τη συνεργασία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ για την έκδοση ορισμένων Προεδρικών Διαταγμάτων, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.«Η ΚΕΔΚΕ έχει άγνοια και δεν ρωτήθηκε για τα Προεδρικά Διατάγματα», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, στον χαιρετισμό του στη διημερίδα, που ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Ένωσης, δήμαρχος Αμπελοκήπων,Λάζαρος Κυρίζογλου. «Η αυτοδιοίκηση δεν ερωτάται καθόλου ή ερωτάται τελευταία στιγμή χωρίς να υπάρχουν περιθώρια διαβούλευσης», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...