Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων άφησε ξεκρέμαστους τους συμβασιούχους!

Συνάντηση Φ. Φίλιου με εργαζόμενους
Με εκπροσώπους των συμβασιούχων της ΑΔΕΙ συναντήθηκε ο νέος δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με τους οποίους συζήτησε το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με το καθεστώς εργασίας τους. 
 
Σε ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Πολιτών αναφέρεται πως «η απερχόμενη δημοτική αρχή, είχε ανακοινώσει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με βάση απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.
 
Η νέα Δημοτική Αρχή, απέστειλε αντίγραφο των πρακτικών και των συμβάσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξει η γνωμοδότησή του. Το θέμα ετέθη επίσης στην Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Ηπείρου και την αρμόδια Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την γνώμη έγκριτων νομικών της πόλης καθώς και του Νομικού Συμβούλου του Δήμου. 
 
Δυστυχώς όλες οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, είναι πράξη που αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία και στην αντίστοιχη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου. 
 
Επειδή οι συμβάσεις αυτές, στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανανεωθούν, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να παρέμβει πολιτικά μαζί με άλλους Δήμους που έχουν το ίδιο πρόβλημα, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ και την ΚΕΔΚΕ, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξεύρεση λύσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...