Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστό και το δημαρχείο Ιωαννίνων

ΤΟ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΤΗΣ ΔΕΤΑΙ
Συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχείου οι εργαζόμενοι στη ΔΕΤΑΙ, καθώς παραμένουν απλήρωτοι παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής.Έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών και στις 2 του μήνα πήραν νέα προθεσμία για πληρωμή, μέσα σε δέκα μέρες. 
 
Λεφτά δεν είδαν και γι αυτό, έκλεισαν ξανά το δημαρχείο από τη Δευτέρα. Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι τα έγγραφα που λείπουν από τα δικαιολογητικά για τους υπαλλήλους, στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 
 
Η ευθύνη «πηγαινοέρχεται» για τα έγγραφα που λείπουν, καθώς οι μεν εργαζόμενοι τονίζουν ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, η δε δημοτική αρχή απαντάει ότι η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους
 
Κατά τα άλλα, με το γνωστό της ύφος δύο μέτρων και δύο σταθμών σε ανάλογες περιπτώσεις, κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι κατέλαβαν αδικαιολόγητα το δημαρχείο, ότι παρεμποδίζουν τους υπαλλήλους να εργαστούν κ.λπ. 
 
Η δημοτική αρχή ρίχνει την ευθύνη και στην κυβέρνηση γιατί «δεν έχει στείλει την επιχορήγηση» και γενικώς, για το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια καθυστερεί διαρκώς μισθούς στους εργαζόμενούς της, αλλά και πληρωμές σε προμηθευτές της, δεν αναφέρει κουβέντα, ρίχνοντας ως συνήθως τις ευθύνες αλλού. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΤΑΙ πάντως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Αντίθετα μάλιστα, προτίθενται εφόσον δεν εξοφληθούν για τους τέσσερις τελευταίους μήνες, να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι το τέλος της βδομάδας. Επίσης, δε φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν άλλη παράταση στην δημοτική αρχή, ούτε να «διαπραγματευτούν», καθώς όπως έλεγαν και χθες το πρωί, νιώθουν ότι τους έχουν κοροϊδέψει μετά από αλλεπάλληλες υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...