Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τσίπρας και Παπαρήγα κατήγγειλαν «ασφυξία» στους Δήμους

Την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που έχουν οδηγήσει σε «ασφυξία» τους Δήμους κατήγγειλαν σε διαδοχικές συναντήσεις τους με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα, ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα κονδύλια που της οφείλει και να μην κάνει περικοπές σε δραστηριότητες κοινωνικής αιχμής των δήμων. «Εναλλάξ οι κυβερνήσεις παρακράτησαν χρήματα τα οποία όφειλαν να τα αποδώσουν στους Δήμους με κόστος ή να μην γίνουν έργα που χρειάζονταν ή και να πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους», επεσήμανε η κυρία Παπαρήγα. Το ΚΚΕ, τόνισε η κυρία Παπαρήγα, δεν βρίσκει καμμιά δικαιολογία για το ότι η κυβέρνηση αφήνει έκθετο, με σοβαρές περικοπές, το νέο θεσμό που τόσο έχει προβάλει, τον Καλλικράτη, και της ζητά να δώσει τα χρήματα που χρωστάει. Επίσης, ζητά να μην υπάρξουν περικοπές σε δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα-, που σχετίζονται με τη συντήρηση σχολείων, με το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»- οι οποίες αντιθέτως, σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, «πρέπει να απλωθούν σε περίοδο κρίσης γιατί η φτώχεια θα μεγαλώσει».
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας, μίλησε για «πολιτική ασφυξίας για την τοπική αυτοδιοίκηση», υπογραμμίζοντας ότι τα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται περικοπή πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση περίπου 3 δισ. ευρώ, στα οποία αν συνυπολογιστεί και το 1,5 δισ. περίπου των παρακρατηθέντων κεντρικών αυτοτελών πόρων «μιλάμε για 4,5 δισ. λιγότερα στην τριετία».
Αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ακολουθούμενη πολιτική, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «θα σταθούμε βέβαια στο πλευρό των δημάρχων, των δήμων που θα διεκδικήσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις άμεσες ανάγκες και υποχρεώσεις τους».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=374232&ct=32&dt=22/12/2010#ixzz18rJXgTj5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...