Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μόνο ξύλο δεν έπεσε για τα σκουπίδια !

Μόνο ξύλο δεν έπεσε για τα σκουπίδια !

Η ένταση επικράτησε για άλλη μια φορά το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής από την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία διαμαρτύρεται για την προγραμματική σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ του ΕΣΔΚΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων.

Για επιλογή της «ακριβότερης και προβληματικότερης» λύσης κατηγορεί η ΠΟΕ ΟΤΑ την διοίκηση της ΕΣΔΚΝΑ, η οποία σε σκληρή γλώσσα απαντά ότι το πρόβλημα πρέπει επιτέλους να λυθεί και ότι η όποια καθυστέρηση εξυπηρετεί συντεχνιακά συμφέροντα.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ παραδίδει τη διαχείριση των απορριμμάτων στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και χρεώνουν για 25 χρόνια τους ΟΤΑ με δυσβάστακτα τέλη εισόδου.

«Η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζουν για την Αττική την ακριβότερη και την προβληματικότερη επιλογή διαχείρισης των απορριμμάτων» τονίζει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της, και παρουσιάζει τις βασικές αρχές ενός «πράσινου, ρεαλιστικού, εναλλακτικού σχεδίου που βασίζεται στο τρίπτυχο: πρόληψη - ανακύκλωση- κομποστοποίηση».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ ΟΤΑ το σχέδιο αυτό είναι πολύ πιο οικονομικό και για την υλοποίηση του επαρκούν οι διαθέσιμοι εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι.

Από την πλευρά του ο ΕΣΔΚΝΑ υποστηρίζει ότι το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής που -όπως λέει- επί δεκαετίες καρκινοβατεί πρέπει επί τέλους να υλοποιηθεί.

Μάλιστα, τονίζει, στην ανακοίνωσή του, ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα της Αττικής, που είναι νόμος του κράτους από το 2003, «εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα κάποιων, είτε τοπικών, είτε συνδικαλιστικών, συντεχνιών».

«Ο ΕΣΔΚΝΑ έχει την υποχρέωση να έχει σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων του Νομού. Μέχρι σήμερα το υπάρχον σύστημα ρίχνει εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων ετησίως μόνο στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής με τις γνωστές περιβαντολλογικές και άλλες δυσμενείς σε βάρος πολιτών της Δυτικής Αττικής συνέπειες» τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...