Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο Τατούλης στα Γραφεία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας

Δημήτρης Πολλάλης
Επίσημη επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα και τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Λακωνίας κ. Παναγιώτη Καρρά.

Ο κ. Τατούλης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Πολλάλη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, όπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα οικονομικής και τουριστικής φύσεως, καθώς και ζητήματα αναφορικά με δράσεις και έργα μελλοντικού προγραμματισμού, με στόχο την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Πολλάλης αναφέρθηκε στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση στο Νομό Λακωνίας (χαμηλές πληρότητες, μείωση τιμών και περιορισμός διανυκτερεύσεων), αλλά και στην έλλειψη των απαραίτητων υποδομών (δρόμοι – μαρίνες – αεροδρόμιο κ.α.).

Την εύλογη ανησυχία του, λόγω της οικονομικής κρίσης, διατύπωσε στον Υποψήφιο Περιφερειάρχη σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης, για την επερχόμενη τουριστική χρονιά.

Ειδική αναφορά έγινε για την επικρατούσα αντιαισθητική κατάσταση που προκαλούν τα συσσωρευμένα απορρίμματα, σε αρκετές παραλιακές περιοχές του Νομού, λόγω αδυναμίας αποκομιδή αυτών.

“Το μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης που έχουμε ακολουθήσει ως τώρα έχει σοβαρές αδυναμίες, που κυρίως οφείλονται σε αποσπασματικές δράσεις“, ανέφερε ο κ. Τατούλης και δεσμεύτηκε ότι, “Στόχος μας είναι να εφαρμοστεί μια ενιαία και ισχυρή στρατηγική για τον τουρισμό της Πελοποννήσου, που θα αποσκοπεί εκτός των άλλων στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

Καταλήγοντας ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι, “Με τον “Καλλικράτη” η σκυτάλη της τουριστικής προβολής περνάει από τις Νομαρχίες στη νέα αιρετή Περιφέρεια και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα πλέον να καλύψουμε το χαμένο έδαφος χρόνων”.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας χαρακτήρισαν εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για μια μελλοντική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...