Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Επιθέσεις σε περίπτερα συνδυασμών

Το πρωί της 28η Οκτωβρίου 2010, άγνωστοι έκαψαν ολοσχερώς το προεκλογικό περίπτερο του «Κινήματος στην Πόλη» στα Ιλίσια. Όπως επισημαίνει η Δημοτική Κίνηση, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς 2 χρόνια πριν τα γραφεία της είχαν δεχτεί αντίστοιχη επίθεση με γκαζάκια. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, συνδέει το γεγονός με τις άλλες επιθέσεις που έχουν γίνει αυτό το διάστημα σε εκλογικά περίπτερα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αλλά και με την ίδια τη δράση της Κίνησης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Είναι φανερό ότι η δράση, ο λόγος και η συμβολή του ‘Κινήματος στην Πόλη’ στα κινήματα της πόλης έχει ενοχλήσει πολλούς. Η νίκη των επιτροπών κατοίκων για να μην γίνουν οι πλατείες του Ζωγράφου μπετόν, η νίκη της επιτροπής κατοίκων για τη Βίλα, να μη γίνει το Κτήμα Ζωγράφου εμπορικό κέντρο, είναι δείγματα γραφής μιας πολιτικής πρακτικής και αντίληψης που δείχνει ότι οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες μπορούν να νικάνε! Την εποχή του μνημονίου και της τρόικας, κυβερνήσεις, δήμαρχοι και ύποπτοι κύκλοι θέλουν τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία υποταγμένη και φοβισμένη. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο τονίζεται ότι: «Σε καμιά περίπτωση η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς, επίσης, στο στόχαστρο έχουν βρεθεί τα εκλογικά περίπτερα των συνδυασμών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε Παγκράτι, Πετρούπολη, Κυψέλη, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς ή μερικώς, ενώ επιθέσεις και προπηλακισμούς έχουν δεχθεί επικεφαλής αριστερών συνδυασμών από φασιστικά στοιχεία στον Αγ. Παντελεήμονα».

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Στόχος φασιστικής επίθεσης» έχουν γίνει τα προεκλογικά περίπτερα των συνδυασμών που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια σειρά περιοχές, όπως το Παγκράτι, η Πετρούπολη, η Κυψέλη, η Αγ. Βαρβάρα, το Αιγάλεω, όπως καταγγέλλεται σε σχετική ανακοίνωση. Τονίζεται μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς αντίστοιχα περιστατικά είχαν λάβει χώρα και κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2009.
Στη δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών που στηρίζουν την κυβέρνηση και την πολιτική του Μνημονίου αποδίδει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις επιθέσεις στα προεκλογικά της περίπτερα, κάνοντας λόγο για «στοχευμένη κίνηση φίμωσης». Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί «όλους τους αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων, τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μέλη της να καταδικάσουν με τη στάση τους τέτοια περιστατικά».
Σχετικά με τις καταστροφές την προεκλογική περίοδο του 2009, υπενθυμίζεται ότι είχαν καταστραφεί – ολοσχερώς ή μερικώς – το περίπτερο στο Παγκράτι, εκείνο στο Βύρωνα, το κεντρικό εκλογικό περίπτερο στην Πανεπιστημίου, στα Πατήσια και αλλού. «Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, μέσα σε μία νύχτα, το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Παγκράτι εξαφανίστηκε και ως δια μαγείας στη θέση του βρέθηκε αυτό της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
«Είναι προφανές ότι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί ενοχλούνται από τη δράση μας. Είναι αυτοί που επιτίθενται σε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Είναι αυτοί που έχουν δώσει πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση, στην πολιτική του Μνημονίου και τη διάλυση όλων των κατακτήσεων του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος. Είναι οι ίδιοι που κυνηγούν μετανάστες προσπαθώντας να μας πείσουν πως αυτοί ευθύνονται για την κρίση. Είναι αυτοί που βρίσκονται κάθε φορά δίπλα στα ΜΑΤ να χτυπάνε διαδηλωτές. Είναι το κράτος της καταστολής χέρι-χέρι με το φασιστικό παρακράτος. Δηλώνουμε στους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλους τους αγωνιστές των κινημάτων του προηγούμενου διαστήματος πως τέτοιες επιθέσεις δε θα περάσουν», διαμηνύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από το TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...