Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Αθήνας με τον Γιώργο Καμίνη.

Ecologist GreensImage via Wikipedia
Η συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων στο συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. Να εκλεγούν οι πρώτοι/ες Πράσινοι/ες δημοτικοί και κοινοτικοί συμβούλοι στην ιστορία της Αθήνας
Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Αθήνας, που δραστηριοποιούνται στη δημοτική κίνηση «Οικολογική Αθήνα», έχουν αποφασίσει σ' αυτές τις Δημοτικές Εκλογές, να στηρίξουν το συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» με υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον Γιώργο Καμίνη.
Βασικός λόγος γι' αυτή τη επιλογή ήταν ο υπερκομματικός χαρακτήρας του συνδυασμού μια και στηρίζεται από δυνάμεις με διαφορετικές οπτικές, αλλά και από ανένταχτους ενεργούς πολίτες που συμφώνησαν να συνεργαστούν βάζοντας την επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας πάνω από τις πολιτικές τους διαφορές και την κομματική καταγραφή.
Η Αθήνα είναι μια πόλη σε εγκατάλειψη. Τα οξυμένα της προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο ούτε να χάνονται στη σκιά της κεντρικής πολιτικής. Οι πολιτικές διαφορές των Οικολόγων Πράσινων με τις άλλες δυνάμεις που στηρίζουν το Γιώργο Καμίνη δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για να αφήσουμε να παραμείνει στη διοίκηση του Δήμου ο χειρότερος ίσως δήμαρχος που γνώρισε ποτέ η πόλη μας.
Ο Γιώργος Καμίνης είναι ο ίδιος ενεργός πολίτης εκτός κομμάτων ή μηχανισμών, πανεπιστημιακός, με επιτυχημένη θητεία ως «Συνήγορος του Πολίτη» για πολλά χρόνια. Γνωρίζει τα προβλήματα της Αθήνας από τη σκοπιά των πολιτών της και ξέρει να κερδίζει μάχες.
Επιπλέον, το Πρόγραμμα της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», δίνει προτεραιότητα στα θέματα του Βιώσιμου Αστικού Περιβάλλοντος:
στην προστασία και επέκταση των ελεύθερων και πράσινων χώρων,
στις πράσινες λύσεις στη μετακίνηση με αποτελεσματική δημόσια συγκοινωνία, κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πεζών, για πόλη φιλική στο περπάτημα και το ποδήλατο,
στο ζωντάνεμα και την αναβάθμιση της λειτουργίας της πόλης, την επάνοδο της κατοικίας και στο κέντρο,
στον περιορισμό του οικολογικού αποτυπώματος της πόλης με ανακύκλωση απορριμμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών
στην ανάπτυξη των δημοτικών υπηρεσιών υγείας και παιδείας,
στην οικονομική διαφάνεια,
στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων
στην ανάπτυξη δικτύων αλληλοβοήθειας ως απάντηση σε τοπικό επίπεδο απέναντι στην οικονομική κρίση
στην ασφάλεια όλων με πλήρη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2006 και συμμετείχε αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς στο Δήμο Αθηναίων, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Κρομμύδα. Η Οικολογική Αθήνα σ' αυτή την πρώτη εμφάνιση της, παρά το ότι είχε ελάχιστη προβολή από τα ΜΜΕ και διέθετε πολύ περιορισμένα μέσα, έλαβε το 1,4% των ψήφων. Η Οικολογική Αθήνα στηρίζεται κυρίως από τους Οικολόγους Πράσινους καθώς και άλλους ενεργούς πολίτες που βρίσκονται κοντά στις Πράσινες ιδέες.
ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, Πράσινοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στους Δήμους και στις Περιφέρειες πρωταγωνιστούν σε καινοτόμες λύσεις και κερδίζουν την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων πολιτών. Η εμπειρία αυτή δείχνει πως η Αθήνα είναι ρεαλιστικό να αλλάξει! Διαβάστε επιτυχημένα παραδείγματα από τη συμμετοχή Ευρωπαίων Πράσινων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Αθήνας και η κίνηση «Οικολογική Αθήνα» καλούν τους ευαίσθητους κοινωνικά και περιβαλλοντικά πολίτες να ψηφίσουν στις 7 Νοεμβρίου το συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» και να δώσουν την προτίμησή τους σε Πράσινους υποψηφίους και υποψήφιες.
Τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων που είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό είναι:
Διαμέρισμα
ΥΠΟΨ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨ. ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
1
ΜΕΛΙΤΤΑ ΓΚΟΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΠΗΣ
Αρχιτέκτων, ειδικευμένη σε θέματα κοινωνικής κατοικίας.
Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, ειδικός σε θέματα ΑΠΕ.
2
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΥΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ηλεκτρολόγος-περιβαλλοντολόγος μηχανικός, γκέι ακτιβιστής
Υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
3
ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΕΙΝΑΚΗ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΠΑΣΙΔΗΣ
Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ
Διατηρεί γραφείο μεταφορών στο κέντρο της Αθήνας
4
ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΤΣΙΟΣ
Οδηγός. Μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος.
5
ΤΑΣΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ με ειδίκευση στα οικονομικά της ενέργειας. Μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.
6
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Ενεργός σε περιβαλλοντικές ΜΚΟ από τις αρχές του 80
7
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ειδικός Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS). Ενεργός σε περιβαλλοντικές ΜΚΟ από το 1989.
Οικονομολόγος MBA του Οικον. Πανεπ. Αθήνας, στέλεχος του χρηματοοικονομικού τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες του συνδυασμού "Δικαίωμα στην Πόλη" www.gkaminis.gr και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ www.ecoathens.org
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...