Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αγωνία για το αποτέλεσμα της κάλπης σε δεκάδες δήμους σε όλη την Ελλάδα

Αναμετρήσεις που δεν κρίθηκαν στο πρώτο γύρο για λίγες ψήφους, αναμετρήσεις με αυξημένο πολιτικό ενδιαφέρον και άλλες με αμφίρροπο αποτέλεσμα περιλαμβάνει ο επαναληπτικός γύρος των δημοτικών εκλογών την Κυριακή σε δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα.

Αμφίρροπη είναι η αναμέτρηση, με το τοπίο να παραμένει θολό ως προς τον τελικό νικητή σε μεγάλους δήμους σε όλη τη χώρα:

Στην Αθήνα ο Νικήτας Κακλαμάνης, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, θα σταθεί απέναντι στον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Ρυθμιστικό ρόλο θα έχουν εκ των πραγμάτων οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ανεξάρτητου Γιώργου Αμυρά που έλαβε 7%.
Στη Θεσσαλονίκη η «μάχη» θα δοθεί μεταξύ του Κώστα Γκιουλέκα και του Γιάννη Μπουτάρη.
Στον Πειραιά ο αγώνας θα δοθεί μεταξύ του νομάρχη Γιάννη Μίχα και του πρώην βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ρυθμιστής των εξελίξεων φαίνεται ότι θα είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος, που δήλωσε την στήριξή του στον κ. Μιχαλολιάκο.
Στη Λάρισα ο επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης προηγείται στον πρώτο γύρο κατά δέκα μονάδες του αντιπάλου του Γιάννη Σάπκα.
Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος αναμετράται στην Πάτρα με τον Γιάννη Δημαρά, προερχόμενο από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.
Σε τουλάχιστον δέκα δήμους ήταν λίγες δεκάδες ψήφοι η διαφορά ανάμεσα στους υποψήφιους που επικράτησαν στον πρώτο γύρο και στους αντιπάλους τους.

Στον δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 10 ψήφοι έκριναν τη διαφορά μεταξύ του ανεξάρτητου προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κατσούλη που έλαβε 4.895 ψήφους (23,04%) και του Γιώργου Πρεβεζάνου από τον χώρο της ΝΔ που πήρε 4.885 ψήφους (22,99%).

Στο δήμο Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη 13 ψήφοι ήταν η διαφορά ανάμεσα στον ανεξάρτητο Παναγιώτη Δαϊνακούδη που πήρε 7.163 ψήφους (30,77%) και τον Αριστείδη Αραμπατζή με 7.150 ψήφους (30,72%).

Δεκατέσσερις ψήφοι χωρίζουν τον Βασίλη Κετσετζή (46,93%) από τον Βαγγέλη Καλαθά (46,93%) στον δήμο Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες.

Δεκαέξι ψήφοι οδηγούν στο δεύτερο γύρο στο δήμο Δεσκάτης στα Γρεβενά τον Νικόλαο Μίγκο που έλαβε 1.419 ψήφου, και τον Δημήτρη Καραστεργίου που έλαβε 1.403 ψήφους.

Δεκαεννέα ψήφοι στη Σέριφο στέλνουν σε δεύτερο γύρο τον Αντώνη Αντωνάκη και τον Αλέξανδρο Λιβάνιο. Ο πρώτος έλαβε 538 ψήφους (46,14%) και ο δεύτερος 519 (44,51%).

Είκοσι τρεις ψήφοι είναι η διαφορά μετά πρώτου και δευτέρου στον δήμο Δομοκού στη Φθιώτιδα, όπου θα μονομαχήσουν ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας Στέλιος Σύρος (με 3.642 ψήφους, 33,7%) και ο Δημήτριος Τζαχρήστας (με 3.619 ψήφους, 33,49%), αντίστοιχα.

Τριάντα δύο είναι οι ψήφοι διαφοράς στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, με υποψήφιους τον Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 7.789 ψήφους (24,65%) και τον Διαμαντή Παπαδόπουλο (επίσης ανεξάρτητος από το ΠΑΣΟΚ) με 7.757 ψήφους (24,55%).

Τριάντα τρεις ψήφοι είναι η διαφορά για τη δημαρχία Προσοτσάνης Δράμας. Ο αγώνας δίνεται μεταξύ του Β. Φάτραλη (ΝΔ) με 4.942 ψήφους (35,37%) και του Αγ.Λύσσελη (ΠΑΣΟΚ) με 4.909 ψήφους (35,13%).

Τριάντα τέσσερις ψήφοι είναι η διαφορά και μεταξύ των δύο μονομάχων στον δήμο της Πέλλας. Εκεί, ο Ν. Παπανικολάου (ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους), που έλαβε 19.775 ψήφους (47,37%) αντιμετωπίζει τον Γρ.Στάμκο, που πήρε 19.741 ψήφους (47,29%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και σειρά αναμετρήσεων σε όλη τη χώρα, μερικές αβέβαιου αποτελέσματος.

Στον δήμο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης (ΠΑΣΟΚ) θα αναμετρηθεί με τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη (τον Χάρρυ Κλυνν, ανεξάρτητος).

Στον δήμο Βόλβης αναμένεται άλλη μία αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του Δημήτρη Γαλαμάτη (48.31%, ΝΔ) και του Άγγελου Φραντζή (46.59%, από το από το χώρο του ΠΑΣΟΚ).

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Ν.Μπατος και (34,42%) και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δ.Σαραμάντος (23.72%). Και οι δύο προέρχονται από τη ΝΔ.

Στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου αναμετρώνται οι δυο εν ενεργεία δήμαρχοι Κορδελιού, Στ.Λαφαζανίδης (23.90%) και Ευόσμου, Δ.Χατζηβρέττας, (31.58%), οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ.

Στον δήμο Έδεσσας θα αντιπαρατεθούν ο σημερινός δήμαρχος, Γιάννης Σόντρας (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό 46,31% έναντι του Δημήτρη Γιάννου (ΝΔ), που έλαβε ποσοστό 47%.

Στον δήμο Αλεξανδρούπολης, κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ, νυν δήμαρχος, Γιώργος Αλεξανδρής, με 25,53% και θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο της ΝΔ, Ευάγγελο Λαμπάκη, που συγκέντρωσε 36,34%.

Στην Αττική ενδιαφέρον θα έχει ο αγώνας του δημάρχου Αιγάλεω, Δ.Καλογερόπουλου (35,68%) με τον Χρήστο Καρδαρά του ΠΑΣΟΚ (35,1%). Ρυθμιστής φαίνεται ότι θα είναι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, ο υποψήφιος του οποίου, Βασίλης Βούλγαρης, έλαβε 16,9%.

Στην Καλλιθέα ο επί πολλά έτη δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, έλαβε ποσοστό 47,2% των ψήφων και θα αναμετρηθεί με τον ανεξάρτητο (προερχόμενο από την ΝΔ) Δημήτρη Κάρναβου, που έλαβε 25,7%.

Στον δήμο της Αγίας Παρασκευής, ο νυν δήμαρχος Β.Γιαννακόπουλος προηγείται με 33,1% και ακολουθεί ο Β. Ζορμπάς της ΝΔ με 25,8%.

Στον δήμο Ζωγράφου, ο νυν δήμαρχος της πόλης, Γ.Καζάκος (32,3%) θα δώσει τη μάχη απέναντι στον κ. Καλλίρη του ΠΑΣΟΚ, που έλαβε 24%.

Στον δήμο Τρικκαίων, ο σημερινός δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος με 43,3% θα αντιπαρατεθεί με τον Χ.Λάππα (ΠΑΣΟΚ) που έλαβε 39,4%.
Ο Π.Μοσχολιός στο Αγρίνιο με ποσοστό 48,9% διατηρεί προβάδισμα έναντι του Δ.Σταμάτη της ΝΔ, που έλαβε 39,3%.
Σημαντική η διαφορά του Θ.Ορφανού στον Άλιμο, με 46,3%, έναντι του 29,4% του αντιπάλου του, Ν. Τσαμπαρλή.

Στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο επί πολλά έτη δήμαρχος Γρηγόρης Κασιδόκωστας κατέγραψε από το πρώτο γύρο σημαντική διαφορά από τον αντίπαλό του Γ.Κωνσταντέλος, με 41,5% έναντι 20,55%, αντίστοιχα.

Στον δήμο Καστοριάς κέρδισε την πρωτιά με 36,47% ο ανεξάρτητος Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης με δεύτερο τον απερχόμενο νομάρχη Κώστα Λιάντση με 33,99%. Και οι δύο προέρχονται από τη ΝΔ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...