Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Στήριξη σε Γ. Καμίνη από προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών

Προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών καλούν τους Αθηναίους, «πέρα από πιθανές πολιτικές διαφορές», να στηρίξουν με την ψήφο τους το συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» του Γιώργου Καμίνη.

Σε κείμενο το οποίο υπογράφουν σημειώνουν ότι «οι καιροί δεν επιτρέπουν αμφιταλαντεύσεις», καθώς «τώρα πρέπει να αποφασίσουμε μεταξύ των δύο επιλογών, αλλά και των διλημμάτων που μας τίθενται, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου».

«Εμείς γνωρίζουμε ότι ψήφος μας, θα επιβραβεύσει ή θα αποδοκιμάσει τη δημοτική αρχή της απραξίας και την πολιτική που οδήγησε στην υποβάθμιση και στην παρακμή την πόλη» προσθέτουν, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία τους «για την παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, για πρώτη φορά, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας».

«Το γεγονός αυτό», υποστηρίζουν, «σε συνδυασμό με μία πιθανή επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη ως Δημάρχου - ο οποίος έχει σοβαρότατες ευθύνες για την έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας - είναι δυνατόν να μετατρέψει το Δήμο της Αθήνας σε ορμητήριο φανατισμού και μισαλλοδοξίας».

Την έκκληση προς τους πολίτες της Αθήνας υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι: Λεωνίδας Κύρκος, Τίτος Πατρίκιος, Ποιητής, ’γγελος Δεληβοριάς, Δ/ντής Μουσείου Μπενάκη, Σταύρος Ξαρχάκος, Μουσικοσυνθέτης, Νίκος Δήμου, Συγγραφέας, Μισέλ Φάις, Συγγραφέας, Πέτρος Μάρκαρης, Συγγραφέας, Μάκης Καβουριάρης, Πανεπιστημιακός, Θάνος Βερέμης, Πανεπιστημιακός, Αντώνης Ρουπακιώτης, Νομικός, τ. πρ. Δικηγορικού Συλλόγου Γκασμέντ Καπλάνι, Δημοσιογράφος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Δημοσιογράφος, ’ννα Πατάκη, Εκδότρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...