Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Εννέα περιφέρειες κερδίζει το ΠΑΣΟΚ

Πέτρος Τατούλης
Η μεγάλη αποχή, που αγγίζει το 55%, η ανατροπή στην Αθήνα με την επικράτηση του Γιώργου Καμίνη έναντι του Νικήτα Κακλαμάνη και το ντέρμπι σώμα με σώμα ανάμεσα στον Κώστα Γκιουλέκα και τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, συνθέτουν το σκηνικό του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με βάση τη γενική ενσωμάτωση 62% των ψήφων (23:05)
Μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 8 περιφέρειες:
1. Αττικής,
2. Μακεδονίας – Θράκης,
3. Βορείου Αιγαίου,
4. Δυτικής Ελλάδας,
5. Πελοποννήσου,
6. Στερεάς Ελλάδας,
7. Κρήτης,
8. Νοτίου Αιγαίου.
9. Ιονίων Νήσων
Η ΝΔ κερδίζει τις εξής 5 περιφέρειες:
1. Δυτικής Μακεδονίας,
2. Ηπείρου,
3. Θεσσαλίας,
4. Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναλυτικά οι Περιφέρειες
• Αττικής, ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρό και τον υποψήφιο της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Σγουρός με 52,2% και ακολουθεί ο κ. Κικίλιας με 47,7%.
• Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανάμεσα στον υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Αριστείδη Γιαννακίδη και τον υποψήφιο της ΝΔ Γεώργιο Παυλίδη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Γιαννακίδης με 52% και ακολουθεί ο κ. Παυλίδης με 48%
• Βορείου Αιγαίου ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ, υποστηριζόμενο και από το ΛΑΟΣ, Παύλο Βογιατζή και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιακαλή Νάσο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Γιακαλής με 51% και ακολουθεί ο κ. Βογιατζής 48,8%.
• Δυτικής Ελλάδας ανάμεσα στον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κατσιφάρα και τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ Γεώργιο Παπαναστασίου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Κατσιφάρας με 58% και ακολουθεί ο κ. Παπαναστασίου 41,8%.
• Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα στον Γεώργιο Δακή (ΝΔ) και Ιωάννη Παπαϊορδανίδη (ΠΑΣΟΚ). Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Δακής με 51,9% και ακολουθεί ο κ. Παπαϊορδανίδης με 48%.
• Ηπείρου ανάμεσα στον Αλέξανδρο Καχριμάνη (ΝΔ και ΛΑΟΣ) και Ευάγγελου Αργύρη (ΠΑΣΟΚ). Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Καχριμάνης με 54,9% και ακολουθεί ο κ. Αργύρης με 45%.
• Θεσσαλίας ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Παπατόλια. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Αγοραστός με 50,5% και ακολουθεί ο κ. Παπατόλιας με 49,2%.
• Ιονίων Νήσων ανάμεσα στον Σπύρο Σπύρου (ΝΔ και ΛΑΟΣ) και τον Ηλία Μπεριάτο (ΠΑΣΟΚ). Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο Μπεριάτος με 50,5% και ακολουθεί ο κ. Σπύρου με 49,5%.
• Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στον υποψήφιο με τη ΝΔ Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Μάρκο Μπόλαρη από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Ψωμιάδης με 52,4% και ακολουθεί ο κ. Μπόλαρης με 47,6%.
• Πελοποννήσου ανάμεσα στον ανεξάρτητο, αλλά υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, Πέτρο Τατούλη και τον Δημήτρη Δράκο από τη ΝΔ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Τατούλης με 52,7% και ακολουθεί ο κ. Δράκος με 47,2%
• Στερεάς Ελλάδας ανάμεσα στους Κλέαρχο Περγαντά (ΠΑΣΟΚ) και Αθανάσιο Χειμάρα (ΝΔ). Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Περγαντάς με 53,8% και ακολουθεί ο κ. Χειμάρας 47,2%.
Έτσι, μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επικρατεί σε 8 Περιφέρειες και η ΝΔ σε άλλες πέντε. Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ είχε επικρατήσεις στις Περιφέρειες Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.
Οι Δήμοι
• Στο δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης είναι ο νέος δήμαρχος της Αθήνας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Καμίνης με 52,1% και ακολουθεί ο κ. Κακλαμάνης με 48%.
• Στο δήμο Πειραιά, ο Γιάννης Μίχας, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να επικρατήσει ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε εξασφαλίσει τη στήριξη του Πέτρου Μαντούβαλου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο κ. Μιχαλολιάκος με 52,2% είναι ο νέος δήμαρχος Πειραιά και ακολουθεί ο κ. Μίχας με 47,8%.
• Σκληρή μάχη καταγράφεται στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο εκλεκτός της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας αναμετράται με τον Γιάννη Μπουτάρη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προηγείται ο κ. Γκιουλέκας με 50,3 και ακολουθεί ο κ. Μπουτάρης με 49,7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...