Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οι μονομαχίες της επόμενης Κυριακής

Την ερχόμενη Κυριακή θα κριθεί η εκλογική αναμέτρηση στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας, ενώ από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτη δύναμη, καθώς επικρατεί σε επτά Περιφέρειες, ενώ η ΝΔ σε έξι.

Από την πρώτη Κυριακή «ξεκαθάρισε» η μάχη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαχαιρίδης επικρατεί με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% (50,83%). Δεύτερος ήρθε ο υποψήφιος της ΝΔ, υποστηριζόμενος και από το ΛΑΟΣ, Χαράλαμπος Κόκκινος.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση στην περιφέρεια Κρήτης, καθώς με καταμετρημένο το 95,55% των ψήφων, επικρατεί με 50,02% ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης, με τα ποσοστά του να «παίζουν» συνεχώς λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 50%. Δεύτερος είναι ο ανεξάρτητος Δημήτριος Γιαννουλάκης, που συγκεντρώνει το 17,64% των ψήφων.

Την επόμενη Κυριακή θα εκλεγεί ο περιφερειάρχης Αττικής. Η μάχη θα διεξαχθεί ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρό, που έλαβε 24,07 την πρώτη Κυριακή και τον υποψήφιο της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, που έλαβε 15,96%.

Σε δεύτερο γύρο εκλογών θα πάει και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα αναμετρηθούν ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Αριστείδης Γιαννακίδης, που έλαβε 41,75% και ο υποψήφιος της ΝΔ Γεώργιος Παυλίδης, που έλαβε 41,08%.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η μάχη της δεύτερης Κυριακής θα διεξαχθεί ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ, υποστηριζόμενο και από το ΛΑΟΣ, Παύλο Βογιατζή (38,28%) και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιακαλή Νάσο (36,32).

Παρά την μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κατσιφάρας στην ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας, έλαβε ποσοστό 43,30%. Θα «μονομαχήσει» με τον υποψήφιο της ΝΔ Γεώργιο Παπαναστασίου, που έλαβε 26,70%.

Την επόμενη Κυριακή θα κριθεί το αποτέλεσμα και για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Υποψήφιοι θα είναι ο Γεώργιος Δακής (ΝΔ) που έλαβε 46,3% και ο Ιωάννης Παπαϊορδανίδης (ΠΑΣΟΚ) που έλαβε 38,4%.

Στην περιφέρεια Ηπείρου η μάχη θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Αλέξανδρο Καχριμάνη (ΝΔ και ΛΑΟΣ) που έλαβε 44,77% και του Ευάγγελου Αργύρη (ΠΑΣΟΚ) που έλαβε 38,68%.

Επαναληπτικός γύρος θα γίνει και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ανάμεσα στον υποψήφιο της ΝΔ Κωνσταντίνο Αγοραστό (38,59%) και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Παπατόλια (34,85%).

Στα Ιόνια νησιά η μάχη την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Σπύρο Σπύρου (ΝΔ και ΛΑΟΣ), που έλαβε ποσοστό 30,40% και τον Ηλία Μπεριάτο (ΠΑΣΟΚ), που έλαβε ποσοστό 25,55%.

Στην Κεντρική Μακεδονία ο δεύτερο γύρος θα γίνει ανάμεσα στον υποψήφιο με τη ΝΔ Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος την πρώτη Κυριακή πήρε 43,21% και τον Μάρκο Μπόλαρη από το ΠΑΣΟΚ, που έλαβε 30,68.

Στην Πελοπόννησο, την πρώτη Κυριακή επικράτησε ο ανεξάρτητος, αλλά υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, Πέτρος Τατούλης με 41,78%, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον Δημήτρη Δράκο από τη ΝΔ που πήρε ποσοστό 40,89%.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η μάχη της δεύτερης Κυριακής θα γίνει ανάμεσα στους Κλέαρχο Περγαντά (ΠΑΣΟΚ) που πήρε 39,1% και Αθανάσιο Χειμάρα (ΝΔ) που πήρε 35,16%.

Σε επίπεδο δήμων, η μάχη έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη Κυριακή σε 104, ενώ σε επαναληπτικές εκλογές θα οδηγηθούν 221 δήμοι.

Οι «άτυχοι», είναι σε 16 δήμους, όπου αν και έφτασαν πολύ κοντά στο 50% δεν κατάφεραν να το «πιάσουν» και έτσι οδηγούνται στον δεύτερο γύρο, ενώ σε 15 δήμους οι υποψήφιοι στάθηκαν τυχεροί και ξεπέρασαν έστω και λίγο το ποσοστό του 50% και εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή.

Σε ντέρμπι, για το ποιος θα εξασφαλίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο, είναι 39 δήμοι.

Στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας τα αποτελέσματα είναι τα εξής (ποσοστό ενσωμάτωσης 98,52%):


Στην Αθήνα ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκεντρώνει ποσοστό 34,97%, ενώ ο Γιώργος Καμίνης 28,39%.

Στη Θεσσαλoνίκη ο Κώστας Γκιουλέκας συγκεντρώνει ποσοστό 37,91% και ο Γιάννης Μπουτάρης 33,58%.

Στον Πειραιά ο Γιάννης Μίχας περνάει στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 29,58%, μαζί με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο που συγκεντρώνει ποσοστό 23,05%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...