Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει λύσεις για την Κερατέα και όχι μόνο...

Χρειάσθηκαν τέσσερις μήνες άγονων και βίαιων αντιπαραθέσεων και απαράδεκτων προσπαθειών επιβολής λύσεων με αστυνομικά μέτρα, ώστε να πράξει η κυβέρνηση το αυτονόητο. Να δεχθεί να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς της Λαυρεωτικής για το κρίσιμο όσο και κατεπείγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αν. Αττικής.

Η λύση που θα προκριθεί –πάντα στα όρια του δήμου Λαυρεωτικής– πρέπει να :

· αποκλείει κάθε περίπτωση υγειονομικής ταφής σύμμεικτων απορριμμάτων, χωρίς την προαπαιτούμενη επεξεργασία

· αποκλείει κάθε σκέψη για μεθόδους πυρόλυσης / αεριοποίησης (τεχνολογίες πανάκριβες, εκτός τόπου για την ελληνική πραγματικότητα)

· δίνει άμεση προτεραιότητα στην ολοκληρωμένη ανακύκλωση (με διαλογή στην πηγή), κομποστοποίηση των οργανικών, πλήρη εφαρμογή συστημάτων ειδικών αποβλήτων και άμεσα μέτρα ελέγχου και διαχείρισης βιομηχανικών και τοξικών αποβλήτων.

· εξασφαλίζει οικονομικούς πόρους από τα σχετικά προγράμματα της Ε.Ε. και

· πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Η Δημοκρατική Αριστερά από την αρχή της κρίσης έδειξε με συνέπεια τον ορθό δρόμο: λύση σύμφωνη με τα πορίσματα και τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, με αναζήτηση κοινωνικής συναίνεσης.

Η προτεραιότητα της ανακύκλωσης δεν μπορεί να αφεθεί σε μεμονωμένες πρωτοβουλίες, αλλά να ενισχυθεί οργανωμένα, συγκροτημένα και καθολικά από την πολιτεία. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Δημοκρατική Αριστερά επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για να συμβάλει στην κατεπείγουσα ανάγκη να ξεκινήσει η γενικευμένη ανακύκλωση σε όλη τη χώρα. Ο χρόνος που υπάρχει είναι ελάχιστος: ας μην σπαταληθεί στο βωμό της πελατειακής λογικής και των όποιων εργολαβικών, τοπικιστικών ή πολιτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...