Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου για την πεζογέφυρα της οδού Αναβρύτων

Με αφορμή το περιεχόμενο  ανάρτησης , που αφορά στην πεζογέφυρα της οδού Αναβρύτων, θα θέλαμε να...αποκαταστήσουμε την αλήθεια στα όσα ψευδή αναφέρονται σε αυτήν. Συγκεκριμένα :

Πρώτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου λέει αλήθειες και δεν κοροϊδεύει τον κόσμο, όπως ψευδώς αναφέρετε. Το κόστος κατασκευής των δύο πεζογεφυρών ανήλθε, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, στο 1.800.000 ευρώ. Το ποσό των 2.087.399,27 ευρώ που αναγράφεται στην πινακίδα αφορά στον αρχικό προϋπολογισμό δημοπράτησης του έργου. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το έργο έγινε με διαγωνισμό και επιτεύχθηκε έκπτωση. Η διαφορά από τον αρχικό προϋπολογισμό , τα 287.000 ευρώ που αναρωτιέστε που πήγαν, σας ενημερώνουμε ότι παρέμειναν στο ταμείο του Δημοσίου, αφού η διαφορά αυτή είναι η έκπτωση του έργου.

Δεύτερον , το ότι είναι αναγκαίες για την ασφάλεια των μετακινήσεων οι πεζογέφυρες, δεν το υποστηρίζει μόνον η σημερινή Διοίκηση, το υποστηρίζουν και οι κάτοικοι της πόλης. Το επιβεβαιώνουν και οι εκθέσεις της Τροχαίας που αναφέρονται στα θανατηφόρα ατυχήματα, και όχι μόνον σε απλά ατυχήματα, που έχουν γίνει στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύκτας. Τι άλλο χρειάζεστε για να πειστείτε, δεν σας αρκούν οι θάνατοι 3 αθώων συμπολιτών μας και ο τραυματισμός πολλών ακόμα ; Επιπλέον, αν δεν ήταν χρήσιμες για την ασφάλεια των πολιτών οι πεζογέφυρες, όπως επανειλημμένα, αλλά εντελώς αβάσιμα, ισχυρίζεστε, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής πεζογεφυρών σε όλο το Λεκανοπέδιο, που υλοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών;

Τρίτον, η μια από τις δύο πεζογέφυρες του Αμαρουσίου, αυτής της οδού Αναβρύτων, δεν έχει δοθεί ακόμη προς χρήση στους κατοίκους, αν και έχει τοποθετηθεί εδώ και μήνες ( η άλλη πεζογέφυρα επί της Δ. Γούναρη χρησιμοποιείται κανονικά). Για το γεγονός αυτό αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Πολιτεία η οποία δεν έχει εκταμιεύσει τα χρήματα για την αποπληρωμή του έργου προς τον εργολάβο. Από το 1.800.000 ευρώ που κόστισαν οι δύο πεζογέφυρες ( συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), έχουν πληρωθεί μόλις 106.457,36 ευρώ. Ποσό ελάχιστο με δεδομένο ότι η μια γέφυρα είναι 100% έτοιμη και χρησιμοποιείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ η δεύτερη είναι κατά 80% έτοιμη και απομένει μόνον η εγκατάσταση των ανελκυστήρων.

Για την εξέλιξη αυτή δεν είναι ο Δήμος υπεύθυνος, υπεύθυνοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Δηλαδή η Πολιτεία.

Τέταρτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σέβεται απόλυτα τα χρήματα όλων των φορολογουμένων, κι όχι μόνον των δημοτών της. Γι αυτό και όσα χρήματα έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα, έχουν γίνει έργο στην πόλη μας. Έργο που το βλέπουν όλοι και το ζουν οι κάτοικοι. Θα έπρεπε λοιπόν να χαίρεστε, αν και δεν είστε κάτοικος όπως λέτε, που τα χρήματα από τους φόρους σας έπιασαν τόπο και έγιναν έργο που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Όπως χαίρονται και οι συμπολίτες μας όταν βλέπουν ότι τα χρήματα που πληρώνουν ως Έλληνες φορολογούμενοι κι αυτοί, γίνονται πραγματικό έργο σε όλη την Ελλάδα και δεν σπαταλιούνται άσκοπα.

Τέλος, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι σεβόμαστε απόλυτα τις απόψεις όλων των πολιτών , είτε συμφωνούμε μαζί τους είτε όχι. Αρκεί αυτές οι απόψεις να είναι τεκμηριωμένες και να ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Χαρακτηρισμούς όπως «κάτι εδώ βρωμάει» , «γκεμπελικές μέθοδοι λάσπης» και περί «δεινόσαυρων της πολιτικής», αφορούν σε όσους χρησιμοποιούν την ανωνυμία του διαδικτύου για να προβάλλουν ψέματά τους και σκοπιμότητές τους.

Γκεμπελικό είναι το περιεχόμενο όποιας ανάρτησης στο διαδίκτυο και στη διάθεση ευρύτατου κοινού, διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια και μάλιστα με σκοπό τη δημιουργία λανθασμένων-και όχι μόνο- εντυπώσεων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, σεβόμενοι τους κανόνες της Δημοκρατίας και τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας, θα απαντούμε άμεσα σε όσα αναφέρονται στο Δήμο Αμαρουσίου , πάντοτε με αληθείς και τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...