Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αττική: πέταξαν τον Καλλικράτη στα… Σκουπίδια

Μόλις 10 από τους συνολικά 65 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής έχουν ορίσει τους αντιπροσώπους τους για το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΔΚΝΑ ώστε να εκλέξουν νέο πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή στον Ενιαίο Σύνδεσμο που διαχειρίζεται το θέμα των απορριμμάτων στην περιοχή.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο στον «Καλλικράτη» (άρθρο 211 παρ. 4) όσο και σε από 28.12.2010 εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου προβλέπεται ότι μέχρι την αντικατάσταση του ΕΣΔΚΝΑ την 1η Ιουλίου από το νέο όργανο τον ΦΟΔΣΑ με πρόεδρο τον περιφερειάρχη Αττικής, «θα πρέπει να ορισθεί νέο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου».
Αποτέλεσμα, την ώρα που το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική με την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του με δεδομένη και την προσπάθεια του Γιάννη Σγουρού να μην «αγγίξει» την καυτή πατάτα, να μην υπάρχει πρόσφατα εκλεγμένος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να διαπραγματευτεί το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ε.Ε. από την προ «Καλλικράτη» εποχή

Αντ' αυτού την υπόθεση «σκουπίδια Αττικής» διαχειρίζονται από την πλευρά των δήμων πρόσωπα που έχουν εκλεγεί με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2006, ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων δεν έχουν καν επανεκλεγεί δήμαρχοι! Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι πρώην δήμαρχοι Μεταμόρφωσης Δημήτρης Τζίτζιφας, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, Ηρακλείου Αττικής Σταύρος Γεωργόπουλος και Ψυχικού Παντελής Χαροκόπος.

Όπως προκύπτει από την από 5.5.2011 απάντηση του προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ Νίκου Χιωτάκη στον, πρώην αντιδήμαρχο - νυν δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων και μέλος της Ε.Ε. του Συνδέσμου Γιώργο Δημόπουλο ο οποίος ζητά τη σύγκλιση του νέου διοικητικού συμβουλίου στις 18.5 για την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής οι δήμοι που έχουν ορίσει αντιπροσώπους είναι:

- Αθήνας
- Γλυφάδας
- Διονύσου
- Λυκόβρυσης - Πεύκης
- Νέας Ιωνίας
- Παπάγου - Χολαργού
- Πειραιά
- Πεντέλης
- Περιστερίου και
- Πικερμίου
Οι υπόλοιποι 55 συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Κηφισιάς όπου δήμαρχος είναι ο σημερινός πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Νίκος Χιωτάκης δεν έχουν μπει καν στον κόπο να ορίσουν τους αντιπροσώπους τους.

«Χάθηκε» και η υπουργική απόφαση

Επιπλέον, ακόμη αναμένεται η υπουργική απόφαση η οποία προβλέπεται τόσο στον Ν. 3852/2010 (άρθρο 211) όσο και στην προαναφερθείσα εγκύκλιο Ντόλιου, σύμφωνα με την οποία «ο ΕΣΔΚΝΑ λύεται και τίθεται σε εκκαθάριση με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών». Μάλιστα, ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι η εκκαθάριση του ΕΣΔΚΝΑ θα πάρει παράταση μέχρι τα τέλη του 2011 (και βλέπουμε)....
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...