Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Λαυρεωτικής προτείνει νέο χώρο για τo XΥΤΑ

Την περιοχή Φοβόλες πλησίον της παλιάς ΧΑΔΑ υποδεικνύει ο Δήμος Λαυρεωτικής ως χώρο των εγκαταστάσεων για τη διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων.
Προϋπόθεση για τη λειτουργία του ολοκληρωμένου και σύγχρονου αυτού συστήματος, δυναμικότητας 60.000-80.000 τόνων ετησίως, είναι να αποτελεί ο ίδιος ο Δήμος, βασικός διαχειριστής του.

Η παραπάνω θέση αποτελεί εναλλακτική της προηγούμενης για το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) την οποία είχαν προτείνει πρόσφατα στους συναρμόδιους υπουργούς και είχαν αναλύσει κυρίως στην υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Η. Λιακόπουλο.

Το ζήτημα τέθηκε υπό συζήτηση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενόψει του περιφερειακού συμβουλίου της Πέμπτης με κύριο θέμα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Ωστόσο η παράταξη του πρώην Δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού με κατάθεση κειμένου υπογεγραμμένου από 600 κατοίκους ζήτησε την αναβολή της συζήτησης προκειμένου να γίνει καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων.

Ο πρώην δήμαρχος Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς μετά την διάσταση απόψεων που παρατηρήθηκε πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην πόλη της Κερατέας, προκειμένου να αποφασίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στην απόφασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...