Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

"O Δήμος Παξών δεν είναι υπερχρεωμένος"

PaxoiImage by gterez via FlickrΑναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ανάρτηση στον ιστότοπο του υπουργείου εσωτερικών αλλά και των ανακοινώσεων του Κου Υπουργού, λίστας Δήμων με συνολικό χρέος άνω του 150% των τακτικών τους εσόδων και της ΣΑΤΑ, για τους οποίους εκπονείται πρόγραμμα εξυγίανσης, έχουμε να ανακοινώσουμε τα ακόλουθα :

· Η μόνη δανειακή σύμβαση που έχει ο Δήμος Παξών με τράπεζα ή άλλο φορέα, είναι αυτή με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 160.000 €. Η βραχυπρόθεσμη υποχρέωση για το 2011 ανέρχεται σε 21.636 €. Ο Δήμος μας εξοφλεί κανονικά τις τοκοχρεολυτικές δόσεις μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.)

· Ο Δήμος Παξών όφειλε στις 31/12/2010 σε προμηθευτές το ποσό των 176.372,83 €. Δεν οφείλει σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλο φορέα.

· Τα εισπραχθέντα τακτικά έσοδα του Δήμου χωρίς την ΣΑΤΑ για το 2010 ανήλθαν σε 1.490.031 €.

· Τα οικονομικά στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο ανακτήθηκαν από τη βάση οικονομικών δεδομένων της ΕΕΤΑΑ στην οποία ο Δήμος Παξών αναγκάστηκε κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους μηχανογράφους να καταχωρήσει τα ίδια στοιχεία τουλάχιστον τρείς φορές λόγω προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στο λογισμικό της βάσης, χωρίς τελικά το πρόβλημα να διορθωθεί με αποτέλεσμα η δανειακή υποχρέωση για το 2011 ύψους 21.636,01 € να αναγραφεί ως 2.163.601 €.

· Διαμαρτυρόμαστε για την προχειρότητα όλων των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση ενός τόσου σοβαρού ζητήματος και την ανάρτηση λίστας υπερχρεωμένων Δήμων, στην οποία λανθασμένα συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Παξών χωρίς να διασταυρωθούν προηγουμένως τα οικονομικά στοιχεία και χωρίς να ενημερωθούν οι ίδιοι οι δήμοι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ακυρώνοντας έτσι την προσπάθεια όσων εργάζονται για να προσφέρουν και να βάλουν ένα λιθαράκι σε αυτό που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση.

· Τέλος, ζητείται η άμεση διόρθωση της λίστας και αποκατάσταση της εικόνας του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...