Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Με τους συνδυασμούς της ανατροπής


Με αντικαπιταλιστικό «αέρα» ανοίγουν πανιά οι συνδυασμοί που στηρίζει η εκτός των τειχών Αριστερά στις περιφερειακές εκλογές.Στις 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη της ψήφου και του πολιτικού περιεχομένου: Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Κρήτη και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη είναι οι περιφέρειες όπου θα φτάσουν τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια, στελεχωμένα από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και του αγώνα. Εκτός από τις περιφέρειες, και στους δήμους η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη: Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Γιάννενα, Περιστέρι και συνολικά σε πάνω από 20 δήμους οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς φιλοδοξούν να εκφράσουν το ανατρεπτικό πνεύμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και τον Καλλικράτη.
Περιοδείες και εκδηλώσεις πραγματοποιεί η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" στην περιφέρεια Αττικής. Σε εργαζόμενους του ΟΣΕ, συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού και στην συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις χαιρέτησε ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής. Εκδήλωση του συνδυασμού στην Παλλήνη την Κυριακή. Αναλυτικά δείτε τις δραστηριότητες της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής" στην Αττική στην ιστοσελίδα της κίνησης http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/ .
Στο Δήμο Αθήνας, μετά την μαζική συγκέντρωση στο Θέατρο Αθηνά, περιοδείες και εξορμήσεις πραγματοποιεί η"Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας". Δείτε τις δραστηριότητες της κίνησης στην Αθήνα από την ιστοσελίδα http://antarsiageitoniesathinas.blogspot.com/ .
Αυτές τις μέρες δίνονται στη δημοσιότητα οι διακηρύξεις και τα ψηφοδέλτια των κινήσεων στις 10 περιφέρειες στις οποίες παρεμβαίνει η αντικαπιταλιστική Αριστερά. Αναλυτικά, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν και στηρίζουν στις εξής κινήσεις στις περιφέρειες:

Περιφέρεια Αττικής: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή – ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» με επικεφαλής τον Άγγελο Χάγιο.
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη» με επικεφαλής τον Γιάννη Κούτρα.
Περιφέρεια Ηπείρου: «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο.
Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» με επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Δημήτρη Δεσύλλα.
Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κάτσαρη.
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου: «Ανταρσία στο Αιγαίο-αντικαπιταλιστική αριστερά» με επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή.
Περιφέρεια Κρήτης: «Αντικαπιταλιστική – Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη» με επικεφαλής τον Ρίζο Σεραφείμ.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντινίδη. 
Για τις Περιφέρειες Ιονίου και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τα ονόματα των κινήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Δεκάδες είναι και οι Δήμοι σε όλη τη χώρα στους οποίους θα παρέμβει η αντικαπιταλιστική αριστερά.Νέες κινήσεις συγκροτήθηκαν σε αρκετούς δήμους, ενώ οι κινήσεις που υπήρχαν σε πολλούς δήμους δίνουν ήδη τη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...