Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Κήρυξη περιοχών της Αίγινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά η Νομαρχία Πειραιά

Greek: Η παρούσα απεικονίζει γειτονιά στο κέντ...Image via WikipediaΤην κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των περιοχών της Αίγινας που έπληξε η ιδιαίτερα σφοδρή κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου, προκειμένου οι κάτοικοι να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων και δανείων, ζήτησε η Νομαρχία Πειραιά με επιστολή της προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Όπως επισημαίνεται, η πρωτοφανής κακοκαιρία προκάλεσε υπερχειλίσεις ρεμάτων, σημαντικές φθορές σε δημόσιες υποδομές και εκτεταμένες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των μηχανικών της Νομαρχίας Πειραιά, που έσπευσαν στο νησί της Αίγινας, καταγράφηκαν τα ακόλουθα:

-Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις εκβολές των ρεμάτων από τη μεταφορά φερτών υλών αλλά και στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας κατολισθήσεων και καθιζήσεων που αποκαθίστανται σταδιακά.
-Φθορές υπέστη το δίκτυο υδροδότησης του νησιού.
-Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ).

Τέλος, σύμφωνα με το Δήμο Αίγινας πραγματοποιήθηκαν 100 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε καταστήματα καθώς και ισόγεια και υπόγεια οικιών.

Εκτός του κλιμακίου των μηχανικών έχει μεταβεί στο νησί και επιτροπή μηχανικών και κοινωνικών λειτουργών της Νομαρχίας Πειραιά προκειμένου να αξιολογήσει ύστερα από επιτόπου αυτοψία την ένταξη ή μη των οικογενειών που επλήγησαν και υπέβαλαν σχετικό αίτημα στο πρόγραμμα ενίσχυσης βάσει των προβλεπόμενων προϋποθέσεων και κριτηρίων της κείμενης νομοθεσίας. TVXS
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...