Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Λύση για τους παιδικούς σταθμούς πριν την 1η Σεπτεμβρίου ζητάει η ΚΕΔΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 31.153 παιδιά θα μείνουν εκτός του προγράμματος, γιατί δεν επαρκούν οι πόροι

Τη δική της πρόταση, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το μείζον θέμα με τους παιδικούς σταθμούς που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, προτείνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Σημειώνει, μάλιστα, ότι η όποια λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου, όταν και θα ανοίξουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης προτείνει να αντληθούν και να αξιοποιηθούν αδιάθετοι πόροι από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι Κοινωνικές Δομές Παιδικής Φροντίδας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή, συνολικά 91.153 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική περίοδο. Ωστόσο η υπάρχουσα χρηματοδότηση των 150 εκατομμυρίων ευρώ επαρκεί για την κάλυψη των 2/3 των αιτήσεων, δηλαδή 60.000 θέσεις. Προκειμένου να καλυφθούν τα επιπλέον 31.153 παιδιά που αν και πληρούν τις προϋποθέσεις μένουν εκτός του προγράμματος, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος πρέπει να διαμορφωθεί στα 225 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...