Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μιχελάκης: Διαφορετικά τα κριτήρια αξιολόγησης ανά δήμο

Για τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η αξιολόγηση στους δήμους μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος παράλληλα πως «η αξιολόγηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα μοντέλο δήμου με ιδανικές δομές και εν συνεχεία να γίνει η αξιολόγηση, προκειμένου να διαπιστωθεί ο αριθμός του προσωπικού που χρειάζεται στις υπηρεσίες του κάθε δήμου και ανέφερε μερικά από τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα γίνει η αξιολόγηση.

Οπως τόνισε, «ένα κριτήριο μπορεί να είναι το πληθυσμιακό, το παραγόμενο έργο της κάθε υπηρεσίας, πόσοι υπάλληλοι χρειάζονται για να φέρουν σε πέρας το έργο μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό δεν μπορούν να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια σε όλους τους δήμους, καθώς όπως σημείωσε «ένας νησιωτικός δήμος δεν έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια προβλήματα που έχει ένας αστικός δήμος ή ένας ορεινός δήμος».

Τέλος, ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε πως «εάν δεν γίνει καταγραφή ώστε να δούμε τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν, κανείς δεν μπορεί να πει πόσοι θα φύγουν ή πόσοι θα μείνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...