Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Σε αργία παραμένουν ο πρώην δήμαρχος και οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι Μυκόνου

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής της απόφασης με την οποία τέθηκαν σε αργία, λόγω της εμπλοκής τους σε οικονομικό σκάνδαλο – Κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση και απιστία

Ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς -Μέγας και οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι του νησιού Αλέξανδρος Βαμβακούρης και Θρασύβουλος Κοντομήτρου παραμένουν σε αργία. Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου προσέφυγαν οι πρώην αιρετοί, απέρριψε τις αιτήσεις τους, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που εξέδωσε στα τέλη Ιουνίου, με την οποία τέθηκαν σε κατάσταση αργίας, λόγω της παραπομπής τους στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου με το 34/13 βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αιγαίου.

Με το βούλευμα, οι τρεις πρώην αιρετοί παραπέμπονται για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης με σκοπό να προσποριστεί όφελος σε τρίτους και αντίστοιχη βλάβη του δήμου και της απιστίας στην υπηρεσία, λόγω ελάττωσης της περιουσίας του δήμου για να ωφεληθούν άλλοι. Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί και προφυλακισθεί υπάλληλοι για υπεξαίρεση.

Στις αιτήσεις τους στο ΣτΕ, ο πρώην δήμαρχος και οι πρώην αντιδήμαρχοι υποστήριξαν ότι υφίστανται ανεπανόρθωτη ηθική και επαγγελματική βλάβη, είναι αθώοι και πλήττεται το κύρος και το όνομά τους. Επίσης, υποστήριξαν ότι δημιουργείται εσφαλμένα η εντύπωση ηθικής ανεπάρκειας και δυσφήμησης προσωπικής και πολιτικής, ενώ θα χάσουν σημαντικό μέρος της θητείας τους μέχρις ότου κριθεί η υπόθεση.

Υποστήριξαν επίσης ότι ο δήμος έχει μεγάλες ανάγκες αυτή την περίοδο, λόγω επίσκεψης 2 εκατ. τουριστών, για την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση, κρίνοντας ότι η αργία αποτελεί κατά τον νόμο δέσμια αρμοδιότητα, ότι η ηθική βλάβη τους δεν είναι ανεπανόρθωτη και μπορεί να αποκατασταθεί σε περίπτωση ευνοϊκής για αυτούς δικαστικής εξέλιξης, ενώ προβλέπεται αναπλήρωση στα καθήκοντά τους, όπως ήδη συνέβη.

Τέλος, επισήμανε ότι στάθμισε και το δημόσιο συμφέρον που επιβάλλει την προσωρινή απομάκρυνση των εκλεγμένων οργάνων ΟΤΑ από τα καθήκοντά τους σε περίπτωση παραπομπής για να διασφαλίζεται το αδιάβλητο των ενεργειών των ΟΤΑ και η ανεμπόδιστη απονομή της δικαιοσύνης.

Η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της Μυκόνου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου 2014.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...