Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μιχελάκης και ΠΟΕ-ΟΤΑ συμφωνούν για την αξιολόγηση αλλά διαφωνούν στον τρόπο

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους παρουσίασε παραδείγματα που αποδεικνύουν το προβληματικό των αποφάσεων περί μοριοδότησης


Μόνο στην αναγκαιότητα της αξιολόγησης δομών και προσωπικού συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχε συνάντηση μαζί του το απόγευμα της Πέμπτης.

Κι αυτό γιατί οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας παρουσίασαν και με παραδείγματα τα προβλήματα που υπάρχουν με τα κριτήρια που εφαρμόζονται για την μοριοδότηση των υπό αξιολόγηση εργαζομένων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος: «Έχουμε πολλές ουσιαστικές παρατηρήσεις στις δυο υπουργικές αποφάσεις που έχουν βγει. Και η πρώτη απόφαση, που είναι για την αξιολόγηση όσων θα βγουν σε διαθεσιμότητα και η δεύτερη, που αφορά κι αυτή τη διαθεσιμότητα, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Φαίνεται ότι από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπήρξε προχειρότητα, και οι δυο αποφάσεις περισσότερο δημιουργούν παρά λύνουν προβλήματα».

Τα παραδείγματα που παρουσίασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ δείχνουν ότι:
ότι όποιοι διορίστηκαν πριν από το 1994, όσα προσόντα κι αν έχουν (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, γλώσσες κ.λπ.), δεν μπορούν να φθάσουν σε μόρια ένα μέσο υπάλληλο που διορίσθηκε με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

ένας υπάλληλος τμηματάρχης που διορίσθηκε εκτός ΑΣΕΠ, δεν μπορεί να φθάσει σε μόρια έναν ιδίων προσόντων υπάλληλο που διορίσθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ακόμα κι αν ο δεύτερος έχει σχεδόν εξαντλήσει το Πειθαρχικό Δίκαιο.

Πέρα από τις επισημάνσεις σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούν οι αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε πρόταση τεσσάρων σημείων.

Καταρχάς, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να μεσολαβήσει ώστε να δημιουργηθούν άμεσα Οργανισμοί Εσωτερικών Υπηρεσίας σε όλους τους δήμους της χώρας. Δεύτερον, συνέστησε να γίνει καταγραφή των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν στο προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τρίτον, επεσήμανε ότι κατά την αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι από τις αρχές του 2013 εκκρεμεί η ανάληψη από τους δήμους 130 αρμοδιοτήτων του «Καλλικράτη», καθώς και να ληφθούν υπόψη οι άμεσες συνταξιοδοτήσεις. Τέταρτον, προτάθηκε -όπως και χθες από την ΚΕΔΕ- να γίνουν ενδο-δημοτικές και δια-δημοτικές μετακινήσεις προσωπικού από τις υπηρεσίες όπου είναι πλεονάζον στις υπηρεσίες που υπάρχουν ελλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...