Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Μητσοτάκης: Σειρά έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για μεταρρύθμιση που είχε σχεδιαστεί πριν από χρόνια αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω των αντιδράσεων και του φόβου για το πολιτικό κόστος έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κινητικότητα στο Δημόσιο και την αξιολόγηση στο χώρο της Υγείας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε στην επόμενη φάση-μετά το Σεπτέμβριο-πρέπει να ολοκληρωθείη αξιολόγηση δομών, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

"Εάν η αξιολόγηση των υπαλλήλων γίνει σωστά και γρήγορα, δεν θα χρειαστούν άλλες παρεμβάσεις" είπε στο ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ σχολίασε ότι θα μπορούσε να υπάρξει διαδημοτική κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων.

Αναφερόμενος στο χώρο της Υγείας, επανέλαβε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση αλλά ορισμένα νοσοκομεία θα αλλάξουν χαρακτήρα και ένα κομμάτι του προσωπικού τους θα μετακινηθεί σε άλλα νοσοκομεία. Η πρώτη φάση αφορά -όπως ανέφερε-μετακινήσεις κυρίως διοικητικού προσωπικού εντός της Αττικής, το οποίο θα μπει σε διαθεσιμότητα για το ελάχιστο χρονικό διάστημα δηλαδή από 15 μέρες έως 1 μήνα.

Ερωτηθείς για τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε οριστική έξοδο είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει αλλά δήλωσε ότι η κινητικότητα αφορά το 4% του συνόλου των εργαζομένων. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα προσληφθούν εφεξής η μονιμότητα είναι κατοχυρωμένη ωστόσο είπε ότι κατά τη γνώμη του, στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση, θα έπρεπε να τεθεί θέμα αλλαγής της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αντικατάστασής της με άλλα κριτήρια όπως η αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...