Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Γ. Μιχελάκης: Να βρεθούν οι πόροι και να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι στους παιδικούς σταθμούς

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει ήδη επισημάνει στον κ. Χατζηδάκη ότι πρέπει να αυξηθούν τα κονδύλια για την πράξη «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» κατά 75 εκατ. ευρώ

Σαφέστατη θέση υπέρ της εξεύρεσης επιπλέον πόρων για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με χθεσινή επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστα Ασκούνη. Μάλιστα, όπως ενημερώνει ο κ. Μιχελάκης, είχε στείλει σχετική επιστολή για το θέμα αυτό στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστα Χατζηδάκη. Με τους επιπλέον πόρους μπορεί να γίνει δυνατή η κάλυψη όλων των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δομές και είχαν καταθέσει οι γονείς τους αίτηση. Με τη μέχρι τώρα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ καλύπτονται μόνο 60.000 παιδιά από τα 91.153 που δικαιούνται.

Της απάντησης του Γ. Μιχελάκη, σύμφωνα με την Καθημερινή, είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Ασκούνη προς τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, η οποία κοινοποιήθηκε προς τον υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ζητούσε την επιπλέον χρηματοδότηση. Ο κ. Μιχελάκης ενημερώνει ότι ήδη έχει επισημάνει στον υπουργό κ. Χατζηδάκη ότι πρέπει να αυξηθούν τα κονδύλια για την πράξη «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» κατά 75 εκατ. ευρώ, «με στόχο την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης». «Υπό το πρίσμα αυτό το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αναζήτηση πόρων, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τις πολύτιμες υπηρεσίες του παραπάνω προγράμματος παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δομές», σημειώνει ο κ. Μιχελάκης. Αναμένεται η τοποθέτηση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...