Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ έχει και... υποψηφίους! - Ποιους "κατεβάζει"

Θα υποστηριχθούν υποψηφιότητες του «ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου», ενώ όλοι οι εκλεγμένοι το 2010 υποψήφιοι θα κατεβούν με την ταμπέλα του ανεξάρτητου


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ / enet.gr

Με το βλέμμα στην αναμέτρηση κορυφής Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ και υπό το φόβο σημαντικών και κρίσιμων απωλειών σε σύγκριση με το 2010, που θα το φέρουν σε ακόμη πιο δυσχερή πολιτική θέση, το ΠΑΣΟΚ κλείνει μία προς μία τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει.


Η σημασία των ευρωεκλογών και η σύνδεσή τους με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις είναι δεδομένη, για τη Χαριλάου Τρικούπη όμως κρίσιμη είναι και η μάχη στην Αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν στελέχη που μπορεί να μην το... φωνάζουν, αλλά ελπίζουν σε ένα αποτέλεσμα σε περιφέρειες αλλά και δήμους που θα ενισχύσει τη σημερινή αδύναμη πολιτική θέση του κόμματος.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα επιχειρηθεί να υποστηριχθούν υποψηφιότητες του «ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου», ώστε να στηριχθεί και το εγχείρημα της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ όλοι οι εκλεγμένοι το 2010 υποψήφιοι θα κατεβούν με την ταμπέλα του ανεξάρτητου, προκειμένου να ενισχύσουν τη δυνατότητα διείσδυσης που έχουν ή δεν έχουν ως πρόσωπα σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Κ. Γιαννακίδη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Εύα Καϊλή ή τον Αγγελο Τόλκα, στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας τον Κ. Παπαϊορδανίδη (που είχε χάσει με μικρή διαφορά το 2010) και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την Αντζελα Γκερέκου.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Βασίλη Εξαρχο ή τη Σούλα Μερεντίτη, στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας τον Απόστολο Κατσιφάρα και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από όπου αποχωρεί ο Κλέαρχος Περγαντάς, τον Συμεών Κεδίκογλου ή την Κατερίνα Μπατζελή.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ν. Γιακαλή, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον Ι. Μαχαιρίδη και στην Περιφέρεια της Κρήτης τον Στ. Αρναουτάκη. Δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για την Περιφέρεια της Ηπείρου, ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τοπικό ΠΑΣΟΚ έχει χωριστεί στη μέση για το αν θα στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη (που στήριξε το 2010 κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ.) ή θα στηρίξει δικό του υποψήφιο. «Παίζει» ακόμα πάντως και η στήριξη του στελέχους της ΔΗΜΑΡ και καθηγητή Εγκληματολογίας, Γιάννη Πανούση, αν ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.

Στους δήμους το βάρος αυτονόητα θα πέσει στους λεγόμενους κεντρικούς, που έχουν και τη μεγαλύτερη πολιτική σημασία. Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τουλάχιστον τέσσερις υποψηφιότητες από την πρωτοβουλία των «Πέντε». Τον Γιάννη Καμίνη στην Αθήνα, τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, τον Πάνο Σκοτινιώτη στον Βόλο και τον Φίλιππο Φίλιο στα Ιωάννινα. Υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για τον Γιάννη Δημαρά στην Πάτρα (τον οποίο θα στηρίξει η ΔΗΜΑΡ).

Στον Πειραιά αναμένουν την τελική απόφαση του Γ. Βερνίκου που μετέχει στην κίνηση των «58», ενώ «παίζει» και το όνομα του Σήφη Βουράκη. Βέβαιη θεωρείται η στήριξη του Κ. Ασκούνη στην Καλλιθέα και του Γ. Ιωακειμίδη στο Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννου του Ρέντη. Θα στηριχθούν επίσης ο Γ. Πετρίδης στην Κομοτηνή, ο Κ. Χορακίδης στη Δράμα, η Χαρούλα Ουσουτζόγλου στη Βέροια και ο Κ. Σημιτζής στην Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...