Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Χατζηδάκης: «Θετικό παράδειγμα» η Ελλάδα


Διεθνές θετικό παράδειγμα  θέλει να γίνει η Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης που ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το 2016 θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία το 2016 οι Mονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων.



Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην ημερίδα με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων και Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων» που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο υπουργός υπενθύμισε ότι, αυτήν τη στιγμή εξελίσσονται 12 διαφορετικά έργα ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα, που ξεπερνούν το 40% της επικράτειας και το 55% του πληθυσμού και πρόσθεσε: «Το στοίχημα όλων μας είναι από ουραγός της Ευρώπης, να γίνουμε ένα διεθνές θετικό παράδειγμα. Όχι μόνον διότι είναι ανεπίτρεπτο να απειλείται η Ελλάδα με καταδίκες και να απειλείται ο Έλληνας φορολογούμενος με πρόστιμα λόγω παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας, αλλά γιατί η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας από κάθε άποψη».


Ο υπουργός σημείωσε ότι, ήδη εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

- Στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Μακεδονία και τις Σέρρες υπάρχουν ήδη ανάδοχοι έργων.
- Το έργο της Δυτικής Μακεδονίας έλαβε διεθνή διάκριση από το περιοδικό "World Finance" ως το καλύτερο για το 2013 στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.
- Στην Περιφέρεια της Αττικής βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχων.
- Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν η τελευταία που εντάχθηκε στα έργα ΣΔΙΤ.
- Στην Περιφέρεια Ηπείρου το έργο εξελίσσεται γρήγορα και είναι θέμα λίγου χρόνου η ανάδειξη αναδόχου και εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...