Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη στο Δημαρχείο. Αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσαν:


Γ. Μπουτάρης: «Είχαμε την επίσκεψη σήμερα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη. Μια επίσκεψη που πάντα είναι σε μια ατμόσφαιρα όχι απλά φιλική αλλά ουσιαστική. Πάντα χαίρομαι να μιλώ και να συναναστρέφομαι με τον Φ. Κουβέλη. Η υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ είναι όχι απλά καλοδεχούμενη, είναι ανάσα». 


Φ. Κουβέλης: «Η παρουσία μας, σήμερα στο δημαρχείο της πόλης και η συνάντηση μου με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη αλλά και τους συνεργάτες του, θέλει να καταδείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι εμείς στηρίζουμε αυτή την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη από κομματικές εξαρτήσεις λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που και την προηγούμενη φορά, πρώτη η Δημοκρατική Αριστερά στήριξε και υπέδειξε αυτή τη σημερινή δημοτική αρχή με τον συγκεκριμένο δήμαρχο, τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο, αυτή τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία ακουμπά, ανασαίνει, πορεύεται και δραστηριοποιείται με τους ενεργούς πολίτες αυτής της κοινωνίας.

Είμαι βέβαιος ότι με την ιδία αποτελεσματικότητα και με την ιδία θετική δέσμευση αυτής της ακηδεμόνευτης και χειραφετημένης τοπικής αυτοδιοίκησης και στη νέα περίοδο θα πορευτεί ο δήμος της πόλης με παρόντα και πάλι ως δήμαρχο τον Γιάννη Μπουτάρη».

Ερ: Οι σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια είναι αγεφύρωτες πλέον προκειμένου να στηρίξετε ένα κοινό πρόσωπο;

Φ.Κ: Υπάρχουν συζητήσεις σε εξέλιξη και θέλω να πιστεύω ότι οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις μας, τις αμέσως προσεχείς μέρες με κριτήρια πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά – διότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση εξασφαλίζει και αυτά τα δύο κριτήρια- θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ερ: Με τον κ. Μπόλαρη που ακριβώς είναι οι σχέσεις;

Φ.Κ: Είναι σε εξέλιξη.

Ερ: Γενικότερα στηρίζετε την κίνηση των 5 δημάρχων πανελλαδικά;

Φ.Κ: Οι πέντε δήμαρχοι ακριβώς εκφράζουν, αυτό που λίγο πριν, σας είπα σχετικά με την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη τοπική αυτοδιοίκηση από κομματικές εξαρτήσεις και άλλους πολιτικούς επηρεασμούς.

Ερ: Ένα σχόλιο για την ψήφο των μεταναστών;

Φ.Κ: Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι οι επί μακρόν διαμένοντες νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία δημοκρατική οπισθοχώρηση και κατά τούτο η κατηγορηματική αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην προωθούμενη τροπολογία, η οποία θα έρθει και στην ολομέλεια της Βουλής με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ερ: Γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση;

Φ.Κ: Σας είπα λίγο πριν και αυτό είναι προσδιοριστικό και της σκέψης και της αιτιολόγησης των όσων είπα. Είναι μια αντιδημοκρατική ενέργεια. Βεβαίως υπάρχει μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει πει αυτά, που σας είναι γνωστά, αναφορικά με την ψήφο των μεταναστών, αλλά όπως έχω πει, όχι μόνο σήμερα, όχι μόνο χθες, αλλά και σε χρόνο ανύποπτο ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές ότι θα μπορούσε ο νομοθέτης, θα μπορούσε η Βουλή να ρυθμίσει το όλο θέμα, έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου οι επί μακρόν διαμένοντες μετανάστες στην Ελλάδα με απόλυτο κατά τ’ άλλα σεβασμό στην απόφαση του ΣΤΕ.

Γ.Μ: Έχω απόλυτη συμφωνία με αυτά που είπε ο πρόεδρος. Είναι απαράδεκτο την τελευταία στιγμή να έρχεται μια τακτοποίηση μέσω της Βουλής του αποκλεισμού της ψήφου των μεταναστών.

Ερ: Η κίνηση του κ. Μπουτάρη σε σχέση με τον κ. Τζιτζικώστα πώς σας φάνηκε;

Φ.Κ: Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη στήριξή μας σ’ αυτήν την ακηδεμόνευτη, τη χειραφετημένη τοπική αυτοδιοίκηση που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του. Δεν είμαστε εδώ για να καθοδηγήσουμε τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ερ: Ένα σχόλιο για τις ΜΚΟ;

Φ.Κ: Πρέπει να ριχθεί άπλετο φως, να βαθύνει ο έλεγχος και βεβαίως και ο δικαστικός έλεγχος, η δικαστική διερεύνηση, διότι πια η δημόσια πολιτική ζωή δεν μπορεί να κινείται ούτε στην ασφυξία, ούτε στη σκιά της αδιαφάνειας και σε πολλές περιπτώσεις της παρανομίας.

Γ.Μ: Συμφωνώ με τον πρόεδρο. Οι ΜΚΟ είναι σ’ ένα καθεστώς ομιχλώδες που πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...