Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Α. Τσίπρας: Αυτοδιοίκηση χωρίς περικοπές

Είναι εφικτό να υπάρξει


Πολιτική μεν, αυτοδιοικητική δε, ήταν η ατζέντα της συζήτησης του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Λάτσιο.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:  "Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη του Λάτσιο που βρήκε χρόνο σήμερα Κυριακή να μας δεχθεί και να συνομιλήσουμε μαζί του.


Η συζήτησή μας ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, πρώτον, διότι έχουμε μια κοινή εμπειρία σε Ελλάδα και Ιταλία από τις περικοπές των δαπανών προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ίσως ήταν το πρώτο θύμα των πολιτικών της λιτότητας.

Δεύτερον, είχε ενδιαφέρον η συζήτησή μας διότι, παρουσιάζοντάς μου την εμπειρία της περιφέρειας του Λάτσιο, συνειδητοποιεί κανείς ότι υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσει σε μία πολιτική εξυγίανσης, χωρίς τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει η νεοφιλελεύθερη λιτότητα. Χωρίς, δηλαδή, να κόβει κανείς τις κοινωνικές παροχές και να αυξάνει τους φόρους στους πολίτες, αλλά χτυπώντας τη διαφθορά και τη σπατάλη.

Αυτό το λέω διότι τα τελευταία χρόνια στον ευρωπαϊκό Νότο το φάρμακο της λιτότητας αποδείχθηκε πολύ χειρότερο από την ίδια την ασθένεια.

Συνεπώς η μάχη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας και ο συμβολισμός της υποψηφιότητάς μου απέναντι σ΄ αυτή τη λαθεμένη στρατηγική της λιτότητας αφορά όλες τις δομές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στον ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα την αυτοδιοίκηση.

Έναν θεσμό που οφείλει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, ενός θεσμού που οφείλει να οργανώσει την αλληλεγγύη απέναντι στους συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Είχαμε την ευκαιρία να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στην Αθήνα, 6 και 7 Μαρτίου, όπου ο περιφερειάρχης του Λάτσιο θα βρίσκεται για ένα συνέδριο.

Γιατί μην ξεχνάτε ότι εμείς στην Ελλάδα βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και η μεταφορά αυτής της εμπειρίας θα μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...