Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών πριν τις ευρωεκλογές

Κατατέθηκε η τροπολογία για την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, πριν τις ευρωεκλογές.


Η τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την εύλογη διάρκεια της δίκης, μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:


Επανακαθορίζεται η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίες διενεργούνται την προηγούμενη Κυριακή από εκείνη των ευρωεκλογών. Μόνο κατά την επαναληπτική ψηφοφορία διενεργούνται ταυτόχρονα, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους εφόρους.

Διαφοροποιείται η έναρξη της προεκλογικής περιόδου και αρχίζει από την δημοσίευση του προεδρικού Διατάγματος που ορίζει την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τις ευρωεκλογές.

Ρυθμίζονται θέμα για τον διορισμό των αντιπροσώπων, της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους.

Καταργούνται οι διατάξεις για τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών χωρών της ΕΖΕΣ που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, στις δημοτικές εκλογές, οι οποίοι εφεξής δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές.

Συντέμνονται οι προθεσμίες α) για την επίδοση ή κατάθεση της δήλωσης με την οποία καταρτίζεται ο συνδυασμός υποψηφίων Βουλευτών, β) για την έκδοση αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη για τον προσδιορισμό των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας, γ) για την αποστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των ονομαστικών καταλόγων για το διορισμό αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...