Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Νέα Δημοκρατία: Τραβιούνται ένας-ένας από τη μάχη της Αθήνας!


Μεγαλώνει η «τρύπα» της Νέας Δημοκρατίας ως προς τον «εκλεκτό» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.


Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του 35χρονου Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά και αυτή της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής, στη Νέα Δημοκρατία το κενό όχι μόνο παραμένει αλλά μεγεθύνεται καθώς περιορίζονται οι λύσεις που έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.


Μετά την άρνηση των Νίκου Δένδια, Άδωνι Γεωργιάδη, το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια απέρριψε, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, και η Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνομιλία που είχε με κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου την προηγούμενη Παρασκευή.


Ακολούθησε, την Κυριακή, η κ. Φωτεινή Πιπιλή, η οποία είχε επίσης «μετρηθεί» για το Δήμο και, μάλιστα, με καλές επιδόσεις. Η κ. Πιπιλή είχε μία πρώτη διερευνητική συζήτηση, προ διμήνου, με κομματικά στελέχη ωστόσο επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός λίστας υποψηφιοτήτων, θεωρώντας υποτιμητικό το να εμφανίζεται ως... δευτερότριτη επιλογή της ηγεσίας.

Το ίδιο έπραξε σήμερα και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κώστας Μίχαλος. «Είναι αλήθεια ότι δέχθηκα την προτροπή παραγωγικών φορέων της πόλης, να ηγηθώ μιας προσπάθειας με στόχο την οικονομική αναζωογόνηση της Αθήνας... Και δεν κρύβω ότι θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση να υπηρετήσω το μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, μια πόλη με σημαντικά προβλήματα, αλλά και με σπουδαίες δυνατότητες. Ωστόσο, κυρίαρχη για μένα ήταν και θα είναι η δέσμευσή μου απέναντι στον επιμελητηριακό θεσμό, τον οποίο υπηρετώ τόσο στην Αθήνα, ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, όσο και πανελλαδικά από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μίχαλος, επίσης ενοχλημένος από την διαρροή των ονομάτων και τις συνεχείς καθυστερήσεις στη λήψη απόφασης από το Μαξίμου και το κόμμα.

Μοιάζει πολύ δύσκολο, μετά και την υποψηφιότητα Σακελλαρίδη, η Ν.Δ. να κινηθεί σε μία υποψηφιότητα Γιώργου Πατούλη, όπως εξετάζονταν προ εβδομάδων. Πλέον, αναζητείται βαρύ πολιτικό στέλεχος, με τον μόνο διαθέσιμο, προς ώρας, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος δεν αποκλείεται τελικά να κερδίσει το χρίσμα.


Αντίστοιχο πρόβλημα, πάντως, καταγράφεται και στην περιφέρεια Αττικής, όπου τα διαδοχικά σενάρια υποψηφιοτήτων κατέρρευσαν ενώ ο Δημάρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης δηλώνει άγνοια για τα σενάρια που τον φέρουν ως επικρατέστερο υποψήφιο για τη θέση.

Στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν εισηγήσεις στήριξης του νυν Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, ωστόσο μία τέτοια κίνηση θα απελευθέρωνε πολλούς δεξιούς ψηφοφόρους προς τη Χ.Α. και τον Νίκο Νικολόπουλο, που έχει προαναγγείλει την κάθοδό του. Στον αντίποδα, ο κίνδυνος ο υποψήφιος της ΝΔ να βρεθεί ακόμη και... τρίτος είναι υπαρκτός, κάτι που καθιστά δύσκολους τους χειρισμούς του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...