Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τα γαλάζια κάστρα πέφτουν από μέσα - ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Αφού ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν έχει λάβει χρίσμα,
γιατί πιέζουν τον Τζιτζικώστα να υπαναχωρήσει;
Της ΒΙΚΥΣ ΣΑΜΑΡΑ enet.gr

Μία από τις τελευταίες «σίγουρες» περιφέρειες για τη Ν.Δ., η Κεντρική Μακεδονία, περιμένει να δει το τέλος του σίριαλ «Ξανθός» vs Τζιτζικώστας. Εν τω μεταξύ, καταρρέει και η κυβερνητική προπαγάνδα ότι δεν θα δοθούν κομματικά χρίσματα...


Αυτογκόλ κινδυνεύει να βάλει το Μαξίμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η «επίσημη» υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη και η επιμονή μέχρι στιγμής του Απόστολου Τζιτζικώστα να είναι και αυτός υποψήφιος πυροδοτούν εμφύλιο πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις.


Η συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείτο εξ αρχής μία από τις «σίγουρες» για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης πεδίο βέβαιης ήττας. Οι μετρήσεις έδιναν προβάδισμα στον νυν περιφερειάρχη, υπήρχαν θετικές εισηγήσεις τοπικών στελεχών, όμως η επίσημη απόφαση στήριξης καθυστερούσε. Είχε μεσολαβήσει εν τω μεταξύ η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και η επίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ.

Η τελική απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό, ο οποίος τηλεφώνησε στον κ. Τζιτζικώστα για να του ζητήσει να κατέβει στο Δήμο Θεσσαλονίκης, κόντρα στον Γιάννη Μπουτάρη, αφήνοντας την περιφέρεια στον «ξανθό». Ο νεαρός περιφερειάρχης αρνήθηκε και, χωρίς να ενημερώσει το κόμμα, προχώρησε την Πέμπτη στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, την οποία υπέγραψαν 46 από τους 50 περιφερειακούς συμβούλους, προκαλώντας οργή στο Μαξίμου.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας αποφασίστηκε να προχωρήσει ο κ. Ιωαννίδης στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όπως και έπραξε την Παρασκευή, και έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οργιώδες παρασκήνιο πιέσεων στους περιφερειακούς συμβούλους να συνταχθούν με την επιλογή της ηγεσίας, ώστε να αναγκαστεί να αποσυρθεί ο κ. Τζιτζικώστας, καθώς διαφορετικά θα δημιουργηθεί κλίμα πρόσφορο για αντάρτικα και αλλού.

Η επικοινωνιακή γραμμή της Ν.Δ. «δεν θα δώσουμε χρίσματα, θα στηρίξουμε τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών» κατεδαφίστηκε εκ των πραγμάτων, ενώ η εμπλοκή ήρθε την ώρα που έτριβαν τα χέρια τους για τον αναβρασμό στον ΣΥΡΙΖΑ για Βουδούρη - Καρυπίδη.

Αλλά και στην Αθήνα, οι προτάσεις του Μαξίμου σε πρωτοκλασάτα στελέχη έτυχαν άρνησης. Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε στη σαββατιάτικη «Ε» πως δεν θα είναι υποψήφια δήμαρχος «γιατί πολύ απλά δεν μου αρέσει», ενώ «όχι» είπαν οι Νίκος Δένδιας και Φωτεινή Πιπιλή. Οποιος και να επιλεγεί μάλιστα υπάρχει περίπτωση επανάληψης του ίδιου σκηνικού, εάν δεν υποχωρήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, που έχει δηλώσει πως θέλει να είναι υποψήφιος.

Η περίπτωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου έχει συμπάθειες, αλλά και αντιπάθειες στο πρωθυπουργικό επιτελείο, όπου ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά Κώστας Μπούρας δέχεται «επισκέψεις». Μεταξύ αυτών που τον συνάντησαν πρόσφατα ήταν και ο Κώστας Τζανακούλης, που θα ξαναδιεκδικήσει το Δήμο Λαρισαίων, όπου όμως κατεβαίνουν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου και ο Ντίνος Διαμάντος του ΤΕΕ, ενώ στην τοπική Ν.Δ. έχει προκαλέσει αντιδράσεις η συνάντηση του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη με τον κ. Σαμαρά.

Κατά τα λοιπά οι περισσότερες περιφέρειες και μεγάλοι δήμοι έχουν κλείσει εγκαίρως. Σύμφωνα με πληροφορίες θα στηριχθούν ατύπως σε επίπεδο περιφερειών οι Γιώργος Παυλίδης (Αν. Μακεδονία-Θράκη), Γιώργος Δακής (Δ. Μακεδονία), Αλέκος Καχριμάνης (Ηπειρος), Κώστας Αγοραστός (Θεσσαλία), Κώστας Μπακογιάννης (Κεντρική Ελλάδα), Πέτρος Τατούλης (Πελοπόννησος), Σεραφείμ Τσιόκας (Κρήτη), Χριστιάννα Καλογήρου (Β. Αιγαίο), Γιώργος Χατζημάρκος (Ν. Αιγαίο), Σπύρος Σπύρου (Ιόνιο).

Σε επίπεδο δήμων, οι Γιώργος Κοτρωνιάς (Λαμία), Γιώργος Παπαναστασίου (Αγρίνιο), Κώστας Χριστόπουλος (Πάτρα), Νίκος Γκόντας (Γιάννινα), Δημήτρης Παππάς (Πρέβεζα), Χρήστος Τσιρογιάννης (Αρτα), Γιάννης Βοσκόπουλος (Φλώρινα), Δήμητρα Τσανάκα (Καβάλα), Ευάγγελος Λαμπάκης (Αλεξανδρούπολη), Κώστας Παπαλός (Καρδίτσα), Γιώργος Μητσικός (Βόλος), Παναγιώτης Νίκας (Καλαμάτα), Αλέξανδρος Παρίσης (Κεφαλονιά), Αρης Παπαδογιάννης (Χανιά), Γιάννης Βουρλής (Χίος), Σάββας Χιονίδης (Κατερίνη), Κώστας Καραπαναγιωτίδης (Βέροια), Βασίλης Μιχαλολιάκος (Πειραιάς), Δημήτρης Στεργίου (Πεντέλη), Μιχάλης Σταυριανουδάκης (Δάφνη), Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδα), Τάσος Μαυρίδης (Λυκόβρυση), Γιώργος Κουράσης (Χαλάνδρι), Παναγιώτης Κακαλής (Πετρούπολη), Παντελής Βλασόπουλος (Ηράκλειο), Ιωάννης Μαρινάκης (Μέγαρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...