Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Συνελήφθησαν δυο υπάλληλοι δήμου και περιφέρειας για δωροδοκία

Δυο προϊστάμενοι τμημάτων (50χρονος και 46χρονη) σε Δήμο της Χαλκιδικής και στην τοπική Περιφερειακή Ενότητα καθώς και ένας 65χρονος πολίτης συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Οι δυο πρώτοι κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε εκβίαση ενώ ο 65χρονος ιδιώτης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, της εκβίασης και του νόμου περί μεσαζόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Χαλκιδικής, σχετικά με προσκόμματα και δυσκολίες, που αντιμετώπιζε κατά την διαδικασία έκδοσης της άδειας λειτουργίας της επιχείρησής του.

Ειδικότερα κατήγγειλε ότι, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για την έκδοση της άδειας λειτουργίας, πληροφορήθηκε ότι η έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής θα ήταν αρνητική, ενώ κατά την άποψή του το κατάστημα πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Στη συνέχεια, μέσω γνωριμιών, απευθύνθηκε στον 65χρονο, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «μεσάζοντας σε τακτοποιήσεις» αδειών καταστημάτων. Σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο 65χρονος του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, προκειμένου να «μεσολαβήσει» για να ξεπεραστεί η «δυσκολία» που αντιμετώπιζε με την αυτοψία του καταστήματος.

Ακολούθως κανονίστηκε ραντεβού μεταξύ τους στις 27 Ιουνίου το πρωί, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, που βρίσκονταν στο σημείο συνέλαβαν τον 65χρονο τη στιγμή που παρέλαβε τα 800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι, ο 65χρονος θα κρατούσε τα 100 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 700 ευρώ θα τα έδινε στον 50χρονο υπάλληλο του τοπικού Δήμου και αυτός στην 46χρονη υπάλληλο της οικείας Περιφέρειας, η οποία ήταν αρμόδια για τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχετικά με την έγκριση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε η σύλληψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στο γραφείο της 46χρονης υπαλλήλου ο φάκελος με τα δικαιολογητικά του καταστήματος του επιχειρηματία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...