Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Huffington Post: Πρώτο θέμα η επίθεση στον Καμίνη

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Αθηναίων

Η επίθεση από ομάδα αγνώστων κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ταξίδεψε μέχρι την Ιταλία και αποτελεί την πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα Huffington Post.

Βέβαια, με αφορμή την άνανδρη επίθεση ο Ιταλός συντάκτης, Αντρέα Μπάσι, που υπογράφει το κείμενο δεν περιορίζεται στο περιστατικό, αλλά κάνει λόγο για την οικονομική κρίση που «εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπάσι: «Μερικές φορές όταν σταματά να βρέχει, αρκεί ο βρόντος μίας αστραπής για να θυμίσει ότι η καταιγίδα δεν έχει περάσει και ότι ο κατακλυσμός μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Τα σημάδια τα φέρνει πάνω στο σώμα του ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων. Εχθές το βράδυ δέχθηκε επίθεση και το αμάξι του καταστράφηκε. Βρισκόταν σε μία συνάντηση με τους δημάρχους Ελλάδας για να καταφέρει να διαβάσει τα μαθήματά του που του έβαλε η τρόικα».

Μπορεί να άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης ύψους 8,1 δισ. ευρώ, όμως, ως αντάλλαγμα ζητήθηκε η κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα «οι πλατείες να ξαναγεμίσουν και ο Καμίνης να δεχθεί τα πρώτα πυρά από τις αντιδράσεις».

Με λίγα λόγια, όπως σχολιάζει ο Μπάσι «η μουσική, παραμένει η ίδια. Άλλωστε, το θύμιζε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι […] ο οποίος τόνισε πως η δημοσιονομική προσαρμογή είναι αναπόφευκτη για τις ευρωπαϊκές χώρες».

Η μοναδική ελπίδα, πάντως, σύμφωνα με τον Ιταλό οικονομικό συντάκτη είναι «ο άνεμος να αλλάξει σύντομα και επιτέλους να φτάσει η ανάκαμψη».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οικονομία είναι ακόμα αδύναμη. Στο τέλος του 2013, παρόλα αυτά, αναμένεται να πέσει μία ακτίνα φωτός, καθώς προβλέπεται πως η οικονομία θα ξεκινήσει θα σημειώνει ανοδική πορεία ακόμα και αν πρόκειται για ήπιους ρυθμούς.

«Η πραγματική ανάκαμψη αναμένεται το 2014», υποστηρίζει ο Μπάσι, ο οποίος, όμως, τονίζει ότι πρόκειται μοναχά για μία υπόθεση, καθώς όπως δήλωσε ο Ντράγκι: «Ο πραγματικός συστημικός κίνδυνος για την Ευρώπη είναι η οικονομική ύφεση για παρατεταμένη περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...